Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. November 15. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Sajtószolgálat, Veszprém MRFK

Keresik a szoborrongálót!

Keresik a szoborrongálót!

Ismét a lakosság segítségét kéri a rendőrség. Ezúttal a Millennium Emlékparkban történt, nagy felháborodást keltő rongálás kapcsán, melynek elkövetőjét keresik!

Mint arról oldalunk is hírt adott, az elmúlt hétvégén ismeretlen tettes festékszóró palackkal lefújta Pápán, a Millenniumi Emlékparkban felállított Szent István szobrot, az elcsatolt országrészeket bemutató tablót és egy közterületi padot. A keletkezett kár mintegy 100.000,- forint. Az ügyben a Pápai Rendőrkapitányság nyomoz rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

Bár a cselekmény tárgyi súlya nem kiemelkedő, azonban azt nyilván nem lehet kizárólag a jog szemszögéből megítélni. A helyi közösségek örömét szolgáló tárgyak értelmetlen tönkretétele mindig is megbotránkoztatta a jóérzésű embereket. Különösen igaz ez, ha ezzel nemzeti szimbólumok is sérülnek. Az elkövető felelősségre vonása így nem csak az állam büntetőjogi igényének érvényesítését, hanem a pápaiaknak adott elégtételt is jelentené. Minderre figyelemmel az eljáró hatóság mindent megtesz azért, hogy a rongáló személye mihamarább látókörbe kerüljön. Ebben számítanak azokra a lakossági bejelentésekre is, amelyek segítik a bűncselekmény elkövetési idejének pontos behatárolását, esetleg információval szolgálnak a helyszínen, annak közelében látott, vagy elkövetőként számításba vehető személyekkel kapcsolatban.

A pápai rendőrök a 89/313-011-es telefonszámon várják a bejelentéseket, amelyek természetesen az ingyenesen hívható 107-es és 112-es segélyvonalakon, vagy személyesen bármelyik szolgálatban levő rendőrnél, illetve a Pápai Rendőrkapitányságon is megtehetők.

Fotó: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.