Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Április 23. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Keresd meg a házad - Google utcakép már Pápán is!

Keresd meg a házad - Google utcakép már Pápán is!

Hosszas jogi huzavona után végre elérhető Magyarországon is a Google Street View szolgáltatás. A cég autói az egész országot bejárták, Pápa minden szegletét lefotózták. Nézzen szét a városban!

Többek között a pápaiak is láthatják közvetlen környezetüket a Google Street View szolgáltatásban, amely ma reggel óta hazai képeket is tartalmaz. A régióban az utolsók között élesedett nálunk a szolgálatás, melyet hosszas jogi huzavona előzött meg.

A Street View szolgáltatás lefedettségi térképe alapján gyakorlatilag a teljes magyar úthálózat bekerült a szolgáltatásba, a korábbi várakozásokkal szemben nem csak Budapestet, hanem az ország összes útját és települését be lehet barangolni egy böngésző segítségével.

Szokatlan, érdekes, megrendezett jelenetet lát, vagy furcsa tárgyakat vél felfedezni a Street Viewn? Ne habozzon, küldje el nekünk a linket, vagy készítsen egy képernyőfotót. Címünk: info@infopapa.hu és facebook.com/papainfo.

Hogyan csináljam?

A képen bekarikázva látható kicsi emberkét kell a térkép azon részére húzni, ahol az utcaképet látni szeretnénk!

Ezt követően a nyilak segítségével be lehet barangolni az egész várost!

A Google autói először 2009-ben jelentek meg a magyar utakon, hogy utcakép részletességű fotókat készítsenek a Maps képességeit bővítő szolgáltatás számára. A fényképezést azonban gyorsan le kellett állítani, miután az akkori adatvédelmi biztos, Jóri András azt kifogásolta, hogy a fotókon szereplő személyek arcképei, illetve az autók rendszámai is rajta vannak a képeken.

A Google akkor elnapolta a Street View indulását és a témáról évekig nem is lehetett hallani többet. 2011-ben aztán fordult a kocka, Jóri András beleegyezését adta a fotózásba, néhány feltétellel. Az adatvédelmi biztos kikötötte, a projekt megvalósítása során készült nyers felvételek a folyamat egyetlen fázisában sem kerülhetnek nyilvánosságra. Az arcokat és rendszámokat mihamarabb, lehetőleg a folyamat elején ki kell takarni, a nyers adatokat pedig a lehető leghamarabb meg kell semmisíteni. Ezeken felül az ingatlanok tulajdonosainak egy könnyen használható felületet kell biztosítani, ahol saját ingatlanjuk megjelenítését letilthatják.

Az utcák virtuális bejárását lehetővé tevő Street View szolgáltatás elsőként 2007-ben rajtolt el, kezdetben San Francisco és környékét, Las Vegast és Los Angelest lehetett a segítségével megtekinteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.