Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 18. 13:51, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Kerékpározó hölgyek táskáját lopták el Pápán

Kerékpározó hölgyek táskáját lopták el Pápán

Néhány nap leforgása alatt három sértett sérelmére követték el a bűncselekményt a gyanúsítottak 2013. december elején. A táskákat a bicikli hátsó kosarából vették ki, illetve kirántották azt az egyik sértett kezéből.

A rendelkezésre álló adatok szerint elbújt és előre kifigyelte a sértetteket az a 16 éves pápai fiatalkorú és 19 éves társa, B. Kálmán helyi lakos, akik 2013. december elején három esetben tulajdonították el kerékpárral közlekedő hölgyek táskáját Pápán.
Az első eset 2013. december 2-án 12 óra körüli időben történt az Erkel utcát és a Kinizsi utcát összekötő utcaközön. A 64 éves sértett bevásárlásból tartott haza, a megvásárolt tárgyakkal teli táskáját a bicikli hátsó kosarában szállította. Lépteket hallott maga mögött, de amire hátrafordult szatyrának már csak hűlt helyét találta. A táskában pénztárcája is benne volt, készpénzzel és személyi okmányaival.
Egy szintén 64 éves hölgy táskáját szerezték meg a gyanúsítottak 2013. december 5-én, néhány perccel 19 óra előtt. A néni miséről indult haza, amikor a Várkerten átvezető gyalogúton a két fiatal kirántotta a csuklóján tartott kézi táskáját. A sértett a cselekmény következtében egyensúlyát vesztette és a kerékpárral a földre esett. A földön fekve látta, amint a gyanúsítottak közül az egyik magához veszi a földről a táskát és mindketten elfutnak a Várkert irányába. A táskában mindössze olvasószemüvege és rózsafüzérei voltak elhelyezve.
A Várkerti út kerékpárútján, az elsőhöz hasonló módszerrel tulajdonították el 2013. december 6-án az esti órákban annak a 33 éves nőnek a táskáját is, aki munkából tekert hazafele kétkerekűjével. A sértett azt hitte, hogy defektet kapott kerékpárjának hátsó kereke, majd észlelte, hogy hiányzik táskája a bicikli csomagtartóján lévő kosárból. Ezt követően a futva távozó gyanúsítottak után indult a biciklivel, azonban nem sikerült rájuk akadnia, ezért bejelentést tett a rendőrségen.
A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a nyomozás során beszerzett adatok alapján a kerékpározókat megkárosító két személyt beazonosították és őket 2013. december 16-án elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalkorú részletes beismerő vallomást tett, vallomásában egy negyedik bűncselekmény elkövetéséről is beszámolt. Azt is elmondta, hogy társával előre eltervezték, hogy olyan hölgyeket lopnak meg, akik bizonyára nem tudnak majd utánuk szaladni, illetve kerékpározni. B. Kálmán kihallgatásakor először tagadta a bűncselekmények elkövetését, majd ő is beismerő vallomást tett.
Az eljáró szerv lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – indított eljárást a két gyanúsítottal szemben.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.