Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. December 12. 08:10, szerda | Helyi
Forrás: papa-ma.hu

Kerekasztal-beszélgetés az Elfeledett Szomszédaink című kiállítás kapcsán

Kerekasztal-beszélgetés az Elfeledett Szomszédaink című kiállítás kapcsán

Orbán Imre nyílt levelére reagálva Grőber Attila szocialista önkormányzati képviselő és Áldozó Tamás polgármester közös sajtótájékoztatón jelentette be, kerekasztal-beszélgetést szerveznek az ügy tisztázására.

Grőber Attila hangsúlyozta, a kiállítás nemcsak a holokausztról és a zsidó vallásról szól, hanem a városunkról és annak értékeiről is.
- Nem mehetünk el amellett, hogy egyesek ezeket az értékeket kétségbe vonják. Szeretnénk beszélgetni arról, hogy ez a kiállítás nem hamisít történelmet, hanem értéket közvetít és büszkén mutatja be azokat, akik zsidóként éltek és tettek ezért a városért – emelte ki a szocialista képviselő, majd hozzátette, fontos, hogy a város értékeit közösen védjük meg. Emellett a kerekasztal-beszélgetés célja az is, hogy közösen tárgyaljuk meg azokat az irányvonalakat, amelyek mentén a későbbiekben hasonló kiállításokat szerveznénk – fűzte hozzá Grőber Attila.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a polgármester támogatta a kezdeményezést.
- Egyet értettünk abban, hogy ez a tárlat néhány egyszerű és könnyen értelmezhető tényt állít: Pápán éltek zsidók. Ezek a zsidók értéket teremtettek ebben a városban. És ennek a zsidó közösségnek a túlnyomó részét elpusztították egy haláltáborban. Nem tudjuk értelmezni azt, hogy ehhez képest mi a történelemhamisítás – hangsúlyozta Áldozó Tamás. A polgármester utalt arra is, e szavak akár büntetőjogi következményekre is okot adhatnak.
- Tartozunk annyival, hogy ennek a városnak az értékeit, a múltját, a polgárait, egyszóval magunkat, mindettől megvédjük – fogalmazott a polgármester, majd megjegyezte, ezért várnak minden olyan érdeklődőt a programra, aki hasonlóan gondolkodik.

A kerekasztal-beszélgetés december 13-án, csütörtökön 14:30-kor lesz, helyszíne pedig a Városháza „A”-épületének házasságkötő terme.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.