Városlista
2021. június 20, vasárnap - Rafael

Hírek

2012. December 12. 08:10, szerda | Helyi
Forrás: papa-ma.hu

Kerekasztal-beszélgetés az Elfeledett Szomszédaink című kiállítás kapcsán

Kerekasztal-beszélgetés az Elfeledett Szomszédaink című kiállítás kapcsán

Orbán Imre nyílt levelére reagálva Grőber Attila szocialista önkormányzati képviselő és Áldozó Tamás polgármester közös sajtótájékoztatón jelentette be, kerekasztal-beszélgetést szerveznek az ügy tisztázására.

Grőber Attila hangsúlyozta, a kiállítás nemcsak a holokausztról és a zsidó vallásról szól, hanem a városunkról és annak értékeiről is.
- Nem mehetünk el amellett, hogy egyesek ezeket az értékeket kétségbe vonják. Szeretnénk beszélgetni arról, hogy ez a kiállítás nem hamisít történelmet, hanem értéket közvetít és büszkén mutatja be azokat, akik zsidóként éltek és tettek ezért a városért – emelte ki a szocialista képviselő, majd hozzátette, fontos, hogy a város értékeit közösen védjük meg. Emellett a kerekasztal-beszélgetés célja az is, hogy közösen tárgyaljuk meg azokat az irányvonalakat, amelyek mentén a későbbiekben hasonló kiállításokat szerveznénk – fűzte hozzá Grőber Attila.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a polgármester támogatta a kezdeményezést.
- Egyet értettünk abban, hogy ez a tárlat néhány egyszerű és könnyen értelmezhető tényt állít: Pápán éltek zsidók. Ezek a zsidók értéket teremtettek ebben a városban. És ennek a zsidó közösségnek a túlnyomó részét elpusztították egy haláltáborban. Nem tudjuk értelmezni azt, hogy ehhez képest mi a történelemhamisítás – hangsúlyozta Áldozó Tamás. A polgármester utalt arra is, e szavak akár büntetőjogi következményekre is okot adhatnak.
- Tartozunk annyival, hogy ennek a városnak az értékeit, a múltját, a polgárait, egyszóval magunkat, mindettől megvédjük – fogalmazott a polgármester, majd megjegyezte, ezért várnak minden olyan érdeklődőt a programra, aki hasonlóan gondolkodik.

A kerekasztal-beszélgetés december 13-án, csütörtökön 14:30-kor lesz, helyszíne pedig a Városháza „A”-épületének házasságkötő terme.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 11:39, péntek | Helyi

Emléktábla avatás a pápai Fő téren

Különleges emlékalkalmak részesei voltunk 2021. június 17-én, csütörtökön kora délután az Elsősorban pápai Városbarát Egylet (EpVE) önkénteseivel.

2021. Június 17. 21:47, csütörtök | Helyi

Késelés történt a Gróf úton?

Több rendőrautó és mentőautó érkezett a Gróf úton, az egyik vendéglátóipari egységhez. Információink szerint egy embert megkéseltek.

2021. Június 17. 18:49, csütörtök | Helyi

Meisel Józsefre emlékeztek

2021. Június 17. 15:12, csütörtök | Helyi

Legyél Te is rendőr!

Rendőrjárőr-képzésre várják az állampolgárok jelentkezését.