Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 07. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.) DK

Kerecsényi Zoltán: Sokat köszönhetünk az Európai Uniónak

Kerecsényi Zoltán: Sokat köszönhetünk az Európai Uniónak

Esélyegyenlőségi Nap, Európa Nap - Európai Unió Ünnepe ** - Kossuth Lajos pápai szobra előtt Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, a DK Országos Tanácsának tagja hívta fel a járókelők figyelmét e napok jelentőségére és ismertette a DK-párt állásfoglalását. Az arrafelé sétáló pápaiak EU-s és nemzeti színű papírzászlókat, valamint EU-s emlék-kártyákat kaptak a képviselőtől, valamint kollegájától, Papp Ferenc DK-tagtól.

Kerecsényi a május 5-i Esélyegyenlőségi Nap és Európa Nap, valamint a közelgő, május 9-i Európai Unió ünnepnapja alkalmából a megjelent sajtó munkatársai előtt elmondta:

-Amikor polgártársaink kezébe adjuk ezeket a kis papírzászlócskákat, jelképeket, akkor emlékeztetni kívánjuk a pápai utca emberét, hogy amikor jár-kel az utcákon, akkor büszkén tekintsen fel nemzetünk és szülővárosunk lobogója mellett az épületeken lengedező EU-zászlóra is, mert sok mindent köszönhetünk az Uniónak. Pápaiak vagyunk, magyarok vagyunk, európaiak vagyunk, - így e három együtt adja teljes identitásunkat!

-Mi, pápaiak és környékiek sokmindent köszönhetünk az Uniónak; az elmúlt tíz év során – kormányokon átívelően – elnyert számos támogatás mind a megújhodást, és a fejlődést szolgálta. A jövőben is azon kell lennie minden politikusnak – függetlenül a párthovatartozástól –, hogy minél több, újabb és újabb sikeres pályázat legyen, hogy minél több EU-s támogatás érkezzen ide a mi szülővárosunkba és környékére az itt élők javára. Jóban kell lenni Európával, jóban kell lenni a EU-val!

-Az elmúlt hónapokban egyre erősebb és több lett az olyan országos politikai hang, amely lekicsinyíteni, sőt feledtetni akarja a magyarok európaiságát, s amely a nemzeti szuverenitás védelmének ürügyén szinte erodálni akarja a demokratikus berendezkedést és a jogállamot.

Bajcsy-Zsilinszky szavaival valljuk: helyünk és sorsunk Európában van. Itthon vagyunk Európában! Ne próbálja meg senki sem kivezetni hazánkat az Európa Unióból! Az európai értékek alapozzák meg a fejlett gazdaságot, a demokráciát, a békét!

-A Kúria döntése szerint megtartható a népszavazás a menekültkvótáról. A DK elnökének, Gyurcsány Ferencnek az álláspontját ismertetem: „A DK bojkottra szólít fel mindenkit. A távolmaradás, a nemszavazás az egyetlen lehetőség, hogy érvénytelen és eredménytelen legyen a referendum, amely tulajdonképpen arról szól, hogy Magyarország az Európai Unió tagja maradjon. Mi Európában, az Unióban akarunk élni, itt képzeljük el gyermekeink, unokáink jövőjét is. Ezért mindent el fogunk követni, hogy a népszavazás sikertelen legyen.”

Fotó: Babos P.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.