Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Október 13. 15:52, hétfő | Helyi

Kerecsényi Zoltán: Teljesen kiépült a hatalom

Kerecsényi Zoltán: Teljesen kiépült a hatalom

A Demokratikus Koalíció polgármester-jelöltje közleményben értékelte az önkormányzati választás eredményeit. A 4,4 százalékot elérő politikus szerint lejtett a pálya, összefogva sem lehetett volna nyerni.

Nem voltak illúzióink, erre az eredményre számítottunk. Természetes, hogy a hatalomnak lejtett a pálya, náluk volt minden, a „pénz-paripa-fegyver”. Több, mint százszoros különbség volt a hatalmi erők javára a kormánypárti oldal, és az ellenzéki oldal kampánya között. Gyakorlatilag ez egy "legitimációs" választás volt, ezzel teljesen kiépült a rendszer, hosszú időre eldőlt minden. Rendkívül szomorú volt a választási részvételi arány, de mindenképp köszönet jár azoknak a keveseknek - baloldali-demokrata érzelműeknek - akik bátran kitették értünk a lelküket is! A jelenlegi rendszerben nem volt látható reális esély ellenzéki győzelemre, összefogással sem lehetett volna ennél jobb eredményt kieszközölni.

A Demokratikus Koalíció országosan megerősödött; megerősítette középpárti státuszát, a pártnak lett fővárosi polgármestere, ott lesz a fővárosi közgyűlésben, sok kerületi testületben, vidéken, több megyei önkormányzatban, s a párt Pápán is megtudott kapaszkodni, ott lesz a városi testületben és lesz DK-s a Veszprém megyei közgyűlésben is. Tovább építjük a Demokratikus Koalíciót! Magyarországon ma négy igazi országos párt van: a Fidesz, a Jobbik, az MSzP és a DK.

Tisztában kell lennünk azzal, hogy teljesen felszámolódott a hatalmi ágak megosztásán alapuló liberális demokrácia, az önkormányzatiság meg lett nyírbálva, minden a központi államhatalomtól függ. A képviselők szerepe, mozgástere igen kicsi lesz. Egy biztos, amíg tudjuk, amíg lehet, hallatni fogjuk a hangunkat, és elsősorban a kisemberek, a megalázottak hangját. Helyben egy erősebb, élhetőbb, szerethetőbb városban vagyunk érdekeltek, s elsősorban a kisemberek érdekeinek képviseletét tartjuk rendkívül fontosnak. A rendszer adta körülmények közepette lelkiismeretesen próbáljuk majd mindezt képviselni. Az országos eredmények fényében beláthatatlan, hogy mikor lesz helyreállítva az alkotmányos rend, a jogállam, az egyenlőség hazánkban. Igen-igen figyelmeztető a szélsőjobb erősödése. Békétlenség, félelem, jogfosztás, igazságtalanság és szegénység nélküli jövendőt kívánunk hazánk, megyénk, városunk lakosságának - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.