Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Szeptember 16. 09:07, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kerecsényi Zoltán bemutatta programját

Kerecsényi Zoltán bemutatta programját

A tegnap délutáni sajtótájékoztatón a programpontok ismertetése mellett a polgármester-jelölt bemutatta az októberi választáson induló csapatát is. Kerecsényi Zoltánt országos politikusok méltatták.

- Jó szívvel tudom ajánlani Kerecsényi Zoltánt a pápaiaknak. Minden egyes porcikáját ismeri ennek a városnak és szereti Pápát - mondta Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció országos elnökségének tagja a párt pápai jeöltjéről. Gy. Németh Erzsébet hozzátette, a DK azon négy párt egyike, amelyik mind a 19 megyében és Budapesten is listát tudnak állítani az önkormányzati választáson.

Örömünkre szolgál, hogy kívülről ugyan, de teljes szívvel és lélekkel támogathatjuk a DK pápai polgármester-jelöltjét. Azért tesszük ezt, mert Magyarországon a demokrácia újjáépítése van napirenden.Valamennyi olyan párttal érdemes együttműködni, amelyik ezért dolgozik - fogalmazott Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke. A csomagjáról elhíresült egykori pénzügyminiszter szerint az önkormányzat a demokrácia helyreállításának kiindulópontja. Bokros Lajos biztos benne, hogy a DK politikusai jó példát mutatnak majd a pápai önkormányzatban.

Kerecsényi Zoltán polgármester-jelölt a kampánnyal kapcsolatban elmondta, nem készülnek nagy mennyiségű propagandaanyaggal a választásra, helyette inkább a választókkal való személyes találkozókra helyezik a hangsúlyt.

A DK jelöltje röviden bemutatta az „Egy erősebb, élhetőbb, szerethetőbb Pápát!” - címet viselő programját. E szerint a legfontosabb cél a város gazdasági erejének növelése. A politikus szerint hibás az a jövőkép, mely szerint a város fellendülését a turizmus fogja előidézni. Helyette a város iparosítására kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, a múlt helyi tradícióinak figyelembevételével. Kerecsényi Zoltán szerint a várost és környékét szabad vállalkozási övezetté kellene nyilvánítani, valamint hatékonyabban kellene kihasználni a testvérvási kapcsolatainkat.

A polgármester-jelölt szót emelt a "megalázó, sepregető közmunka" ellen is, helyette a helyi közösségi javakat előállító közmunka megvalósítására törekedne. Kerecsényi Zoltán szerint a környék mezőgazdasági kistermelőit hatékonyabban kellene intézményileg segíteni. A bérszínvonal emelését pedig tőkeerős vállakozások Pápára csábításában látja. -A jövőben csak a gazdasági sikerek hozhatják el egy erősebb, élhetőbb, szerethetőbb Pápa időszakát. Ehhez pedig mindenkire szükség lesz. Mindenkire! Az értelmiségieken túl az egyszerű emberekre, a bal- és jobboldalon állókra egyaránt - tette hozzá Kerecsényi Zoltán.

Végül a DK jelöltje arról beszélt, hogy szerinte ideje lenne véget vetni a beskatulyázó, személyeskedő-lejárató kampányhangokból; "például azokból, hogy útkeresésében emberi, közösségi múltjában ki milyen botlást, vagy mulasztást követhetett el, vagy mit sem". Kerecsényi Zoltán hisz abban, hogyakik most velünk egyidejűleg bármilyen oldalon részt vesznek ezen a választáson, értékes emberek, hogy mindegyikőjük-mindegyikünk szívvel-lélekkel akar tenni ezért a nagy közösségért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.