Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Október 15. 20:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kerecsényi Zoltán a DK Országos Tanácsának tagja lett

Kerecsényi Zoltán a DK Országos Tanácsának tagja lett

A párt pápai önkormányzati képviselője bejelentette, Gyurcsány Ferenc megtisztelő felkérését elfogadta és a pápai önkormányzati feladatai mellett a DK országos pártvezetését is segíteni fogja a jövőben.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Gyurcsány Ferenc felkérésére a párt Országos Tanácsa tagja lett Kerecsényi Zoltán, a DK Veszprém m. 4-es számú Pápa és Vidéke választókerületi szervezetének elnöke. Ebben a testületben a párt politikájának, stratégiájának, jövőjének kialakításával foglalkoznak. A ma délutáni sajtótájékoztatón az önkormányzati képviselő elmondta, mivel a DK-ban egy párttag meghatározott testületi tagságok és tisztségek közül egyidejűleg csak egy párttisztséget tölthet be, Kerecsényi Zoltán országos tisztségének elfogadásával megszűnt választókerületi elnöki megbizatása. Utódjáról a későbbiekben döntenek a helyi szervezet tagjai. A sajtótájékoztatón kiderült, az új feladat mellett Kerecsényi Zoltán kapcsolata a helyi szervezettel nem szakad meg, pápai képviselőként a továbbiakban is segíteni kívánja a helyi DK-t.

Az önkormányzati képviselő értékelte a magyar önkormányzatiságot, fennállásának 25. évfordulója alkalmából. Mint mondta, az utóbbi öt évben az önkormányzatiság kiüresedéséről szólt, feladatokat, forrásokat vontak el, sok település elszegényedett. - Kiépült egy feudális politikai rendszer, amiben nincs helye önállóságnak, erős önkormányzatoknak, csak arctalan, gépies kormányhivataloknak, alulfinanszírozottsággal fűszerezett állami kiszolgáltatottságnak - fogalmazott, hozzátéve: pártja szerint új, demokratikus alkotmányos keretekre, egy újabb rendszerváltoztatásra lenne szükség Magyarországon.

A helyi önkormányzat elmúlt egy évét ugyanakkor kiegyensúlyozottnak tartja. Mint mondta, a Pápa városának jó kezdeményezéseket támogatta és a jövőben is támogatni fogja, mivel számára hazánk és a szűkebb hazánk az első, aztán utána jön minden más.

Végül Kerecsényi Zoltán az október 16-i Élelmezési Világnap alkalmából a szegények és elesettek melletti szolidaritás fontosságát hangsúlyozta, segítségnyújtásra bíztatott mindenkit, lehetőségeihez mérten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.