Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Március 13. 19:36, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kerecsényi Zoltán: A DK célja ugyanaz, mint a \'48-as ifjaké

Kerecsényi Zoltán: A DK célja ugyanaz, mint a \'48-as ifjaké

Vagyis hogy: „Legyen béke, szabadság és egyetértés\" - mondta a párt önkormányzati képviselője a Petőfi-szobornál. Gréczy Zsolt országos szóvivő jövőre előrehozott választásokat szeretne.

Kerecsényi Zoltán szerint a '48-as ifjak mondanivalója ma is aktuális. - Ha lesz egyszer új Magyar Köztársaság, akkor abban valóban békének, szabadságnak és egyetértésnek kellene lennie. Ha lesz új Magyar Köztársaság, akkor béke lesz, mert a Magyar Köztársaság kormánya nem szít szellemi polgárháborút, egyetértés lesz kormány és ellenzéke között a legfontosabban: a polgárok szabadságának biztosításában - fogalmazott az önkormányzati képviselő, majd Göncz Árpád gondolatait idézte: "Az idő méhében rejlő minden változást, ha mégúgy érett is rá a társadalom, csak visszahúzó erők ellen, keserves küzdelem és áldozat árán lehet véghezvinni. Mint a múltban, úgy ma is. Ha nem is fegyveres harcban, de a jövőbe vetett hittel és elszántsággal. Magabiztosan.”

Gréczy Zsoltnak március 15-ről szomorú aktualitások jutottak eszébe. - A magyar nemzet ma nem egységes, hanem rettenetesen megosztott. Magyarország nemzeti kapcsolatai romokban hevernek, egy magányos ország vagyunk Európában. A miniszterelnök elszigetelődött a világtól, azt sem tudja, hogy mi történik az országban. Jelenleg mindenhol a korrupció üti fel a fejét. Nekünk, demokratáknak az a dolgunk, hogy ezeken minél hamarabb változtassunk - fogalmazott az országos szóvivő. Szerinte újra kellene egyesíteni az országot, haza kellene hozni a kivándorlókat, a rossz irányba ható folyamatokat vissza kell fordítani. - Magyarországnak választásra és változásra van szüksége. Abban bízunk, hogy jövőre előrehozott választás lesz Magyarországon, mert nagyon sokáig ez az ország a terheket már nem bírja - mondta Gréczy Zsolt.

A beszédeket követően a politikusok koszorút helyeztek el az emlékművön, majd a rendezvény kerekasztal beszélgetéssel folytatódott a JMSZK-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.