Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Április 22. 12:58, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kerecsényi: Minden pápai gyermek születésekor ültessünk egy fát

Kerecsényi: Minden pápai gyermek születésekor ültessünk egy fát

A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője a mai Föld Napja alkalmából tartott sajtótájékoztatót, melyen egyebek mellett elmondta, támogatja az önkormányzat elképzeléseit a Külső-Várkert rendezése kapcsán.

Sőt, ki is egészítené azt. - Tavaly ősszel írásban polgármester úr figyelmét is felhívtam arra a közelmúltban kezdődött országos "Fatestvér" elnevezésű projektre, amelyet az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kezdeményezett. Ennek célja, hogy minden magyar gyermek születésekor ültessenek egy fát, így évente 90 ezer facsemetével lehetne gazdagítani a magyarországi zöldterületet. Pápa is csatlakozhatna ehhez, a "Fatestvér" park számára pedig remek helyszín lehetne a Külső-Várkert. Ez nem pártpolitika, hanem közös, jövőt építő ügy lehet - fogalmazott az önkormányzati képviselő.

A Föld Napja kapcsán Kerecsényi Zoltán elmondta, képviselőként maga is aláírásával támogatta a magyar államfő által meghirdetett "Élő Bolygónk" - kezdeményezést. - Mélyen egyet tudtam érteni a célokkal, hiszen a klímaváltozás elleni küzdelem valóban változást idézhet elő: egy jobb és élhetőbb világot teremthet, csökkentheti az egyenlőtlenségeket és több globális konfliktus hajtóerejét is visszafoghatná - mondta el a DK politikusa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.