Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 07. 13:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kerecsényi Zoltán: A demokratikus jogállam helyreállítása a tét

Kerecsényi Zoltán: A demokratikus jogállam helyreállítása a tét

A Demokratikus Koalíció polgármester-jelöltje Vadai Ágnes országos alelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt.

Vadai Ágnes úgy fogalmazott, hogy az Orbán-kormánnyal szemben az önkormányzatokban kell létrehozni az ellenállás szigeteit. Ezért mindenkit arra buzdít, hogy támogassa szavazatával a DK képviselő- és polgármester-jelöltjeit, akik kérlelhetetlenül küzdeni fognak településükért és ha kell, szembefordulnak a kormánnyal.

Kerecsényi Zoltán szerint a vasárnapi voksolás tétje, hogy visszaszorul-e a szélsőjobb Magyarországon. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, mindenkit arra bíztat, szavazzon az antifasiszta értékeket képviselőkre, szavazzon a Demokratikus Koalícióra. A jelölt a helyi választópolgároknak azt üzeni,hogyha pártját támogatják, akkor szívós, kitartó, apró munkával megpróbálják segíteni alapjaitól újjáépíteni az alkotmányos jogállamot. - Hisszük, hogy ennek a helyreállításnak a kiindulópontjai a települési önkormányzatok lehetnek. Ugyanakkor tudjuk, hogy milyen nehéz kihívás lesz ez, mert a települési önkormányzatokat feladataik jelentős részétől megfosztották, kiüresítették és gúzsba kötötték. Alkotmányos rendet, elnyomás, szegénység, jogfosztás, félelem és üldözés nélküli hazát kívánunk október 12-e utánra minden honfitársunknak - fogalmazott Kerecsényi Zoltán.

A jelölt megismételte főbb programpontját: - A város kitörési pontja nem a turizmus, hanem az iparosítás, a gép- és feldolgozóipar fejlesztése. A sorrendet nem lehet felcserélni! A lehetőségek feltárásával expanziót kell folytatni befektetők felkutatására, különösen a NATO-tagországokban, akiknek katonái jelen vannak Pápán - emelte ki Kerecsényi.

A sajtótájékoztatót követően a polgármester-jelölt és Vadai Ágnes koszorút helyezett ela pápai Batthyány-emléktáblánál az első, alkotmányos miniszterelnök halálának 165. évfordulója alkalmából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.