Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Február 21. 12:29, kedd | PR
Forrás: (x)

Kerámia bevonat kisokos: minden, amit tudni akartál

Kerámia bevonat kisokos: minden, amit tudni akartál

Gépjárművünk megjelenésének felturbózására napjainkban egyre több megoldás is létezik. Az autótulajdonosok körében egyre több figyelem irányul a különböző kerámia bevonatokra - de mi is az pontosan?

Milyen előnyei vannak? Hogyan kell helyesen alkalmazni? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Mi az a kerámia bevonat és milyen előnyei vannak?

Sajnos akármennyire is gondosan ápoljuk autónkat, előbb-utóbb elkerülhetetlenül megjelennek az apró karcolások a felületén. Ezekbe aztán a szennyeződések (fékpor, korom, szálló rozsda stb.) könnyedén beletapadhatnak – így gépjárművünket egyre gyakrabban kell majd mosni, ráadásul a lakkréteg is sérülékenyebb lesz. A kerámia bevonat ezen problémákra kínál megoldást.

Tulajdonképp úgy lehet elképzelni a terméket, mint egy második bőrréteget a kocsin. A hagyományos waxokkal szemben egy minőségi kerámia bevonat egy védőréteget képez a fényezésen, így minimális fizikai védelmet biztosít a karcoktól és a napsugarak fakító hatásától. Ráadásul a felvitt bevonat hidrofób és szennyeződéstaszító tulajdonságokkal is rendelkezik, vagyis a kosz és a víz összegyűlik a felületen, majd egyszerűen legördül. Más szóval sokkal könnyebben tisztán tartható az autó.

Hogyan zajlik egy kerámia bevonat felvitele?

- A kerámia bevonat felvitele előtt mindenképp egy alapos külső mosással kell kezdeni a műveletet. Egy autókozmetikai gyurma segítségével a szakember eltávolítja a makacsabb szennyeződéseket, mint például kátrányt vagy fagyantát.

- Ezt követi az autó állapotának függvényében a felület polírozása, ameddig az összes karcolást el nem távolítottuk a felületről.

- Ha gondosan előkészítettük az autót, egy újabb mosás és szárítás után zsírtalanítjuk a fényezését, majd ismét áttöröljük.

- A kerámia bevonat telepítése minden apró karosszéria elemre külön és pontosan kerül fel. Fontos, hogy a művelet közben optimális páratartalom uralkodjon a levegőben. Ügyeljünk arra is, hogy a bevonatot időben töröljük vissza, hogy a termék kifejthesse maximális hatását.

- Végezetül már csak annyi a dolgunk, hogy türelmesen kivárjuk, amíg a kerámia bevonat megköt a felületen – ez idő alatt nem érheti sem folyadék, sem pára a fényezést. Az esetleges felhordási hibákat ebben a fázisban lehet majd javítani.

Tipp: a Gtechniq nanotechnológiás kerámia bevonatok kémiai úton kötődnek az autó fényezéséhez, így a hagyományos változatoknál akár 4-5x keményebb réteget képeznek a felületen. Az eredmény: hosszantartó ragyogás és kiemelkedő fényezésvédelem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 10:29, szombat | PR

Fotóelőhívás egyszerűen, pár kattintással

Ahogy egy fotó elkészítése is egyetlen rövid gombnyomás, úgy ma már azok előhívása is pár klikkeléssel megoldható.

2024. Július 13. 00:00, szombat | PR

A Prediktív Karbantartás Hatása a SCADA Rendszerekkel

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén