Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2021. Január 26. 20:37, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta az ügyészség a nyílt utcán késsel támadó férfival szemben

Kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta az ügyészség a nyílt utcán késsel támadó férfival szemben

Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik a vádlottat, aki kis híján a másvilágra küldött egy járókelőt két éve.

A törvényszéki tárgyaláson a férfi elektronikus úton vett részt. Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják - írja a Veol.hu.

A vádirat szerint a pápai Sz. T. 2015-ben katonai szolgálatot teljesített Irakban, ahonnan mentális betegsége miatt hazahozták, később pszichiátrián kezelték. A 42 éves férfi 2018 szentestéjén Pápán sétált. Betegsége miatt félt egy ellene irányuló esetleges támadástól, ezért magánál tartotta acélból készült, 11 centiméter pengehosszúságú, recézett élű konyhakését, hogy ha kell, megvédhesse magát.

Amikor szemből feltűnt egy férfi, azt hitte róla, hogy őt korábban már megfigyelte, és ki akarja rabolni. Ezért amikor elhaladt mellette, hirtelen megfordult, és a háta mögé lépett. Elkapta a nyakát, magához szorította, majd megpróbálta megvágni „ellenfele” nyakát és arcát. A sértett úgy hárította el a támadást, hogy megfogta a vádlott kezét, illetve a konyhakés pengéjére markolt. Ám így is sikerült Sz. T.-nek őt kis erővel a nyakán megvágnia, míg arcát és fejét közepes erővel sértette meg. A két férfi összeakaszkodott, s pillanatok múlva a járdán, majd az úttesten folytatták a küzdelmet, ahol a vádlott közepes erővel megszúrta a sértett lapockáját a kabátján keresztül. Áldozata segítségért kiáltott, mire négy fiatal odasietett hozzájuk.

Egyikük, hogy megakadályozza a további támadást, többször megütötte és megrúgta a vádlottat, aki előbb elengedte ellenfelét, majd a következő pillanatban magára rántotta a közbeavatkozót. A vádlott a combjai közé szorította a férfi fejét, nyakát, aki ettől fuldokolt, közel került az eszméletvesztéshez. Végül sikerült kivennie a vádlott kezéből a kést, amivel viszont már ő támadt: kilencszer combon szúrta Sz. T.-t.

A krimibe illő élethalálharc közben az egyik szemtanú fejbe rúgta a vádlottat, így társa kiszabadult a fojtófogásból. Csakhogy a gyilkos eszköz ismét a földre került, azt Sz. T. gyorsan magához vette, ekkor kirúgták a kezéből a kést. Végül a vádlott a sérülései miatt felhagyott a további támadással. (A tárgyaláson kiderült, egy nő elkötötte a lábát, nehogy elvérezzen.)

A törvényszék ehhez az ügyhöz egy korábbit is csatolt, amelyben Sz. T.-t hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolták: 2019 áprilisában a veszprémi börtönudvaron sétáló vádlott jelezte, be kíván menni. Amikor az őrök kinyitották az ajtót, Sz. T. egyiküket háromszor arcon ütötte ököllel. A fegyőrt és segítségére siető társát a feldühödött férfi próbálta megrúgni és lefejelni, de ez nem sikerült neki. Még megbilincselve is nehezen adta meg magát.

Az ügyészség mindkét vád­iratban a vádlott felmentésére tett indítvánnyal egyidejűleg a kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta.

A tárgyaláson a letartóztatása előtt sofőrként dolgozó, elvált vádlott nem érezte magát bűnösnek, de nem tagadta, hogy rátámadt a járókelőre Pápa belvárosában. Hozzátette, combsérüléseiből két hónap alatt gyógyult fel.

Pfeifer Péter bíró az orvos szakértők meghallgatása után áprilisra napolta el a tárgyalást: legközelebb tanúkat hallgat meg a törvényszék.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 13:13, kedd | Helyi

Közterületen rakták le a szemetet, a rendőrök elfogták őket

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési eljárás indítottak egy helyi és egy tatabányai lakossal szemben.

2021. Március 02. 12:51, kedd | Helyi

Forgalomból kivont autóval közlekedett a férfi, a rendőrök eltiltották a vezetéstől

A Pápai Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban járt el a szabályszegő sofőr ellen.

2021. Március 02. 11:27, kedd | Helyi

Kicserélik a közlekedési jelzőlámpákat a Szent István út és a Török Bálint utca kereszteződésében

Figyelem, jelenleg nem működnek a jelzőlámpák, sárga jelzést sem adnak!

2021. Március 02. 10:21, kedd | Helyi

6 évre eltiltották az ebtartástól azt a Pápa környéki férfit, aki sörétes puskával a kutyájára lövöldözött

Ügyészi kereset eredményeként nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi.