Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2018. Szeptember 28. 10:33, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kedden válik teljessé a vásár a Fő téren

Kedden válik teljessé a vásár a Fő téren

Egy hónapja költöztek a zöldség és gyümölcs árusok a Fő térre, őket követik októbertől a ruha és iparcikk árusítók, akik olyan nagy számban rendeltek sátrakat, hogy nem győzik azokat legyártani.

Még nem készült el minden sátor

Bakó István a piacot üzemeltető Városgondnokság igazgatója elmondta, 171 egységes, a kocsik fedésével megegyező textíliából készülő sátorra adtak le igényt az árusok, melynek gyártása folyamatosan zajlik, ám a hirtelen megnőtt nagy mennyiségű igényt a beszállító nem tudja ilyen rövid idő alatt biztosítani, ezért a városvezetéssel egyeztetve úgy döntöttek, hogy addig, amíg nem készülnek el az egységes sátrak, az árusok saját mobíliáikat hozhatják fel a főtérre. Az egységes sátrak nagyjából egy hónapon belül készülnek el. Az igazgató hozzátette, a legnagyobb problémát az okozta, hogy folyamatosan nőtt a megrendelt sátrak száma, először mindössze 40 darabról volt szó. Egyébként több mint 3500 négyzetméter ponyva és 10 tonna vas felhasználására van szükség a sátrak elkészítéséhez.

Útlezárásra is szükség lesz

A sátrak elhelyezésével kapcsolatban elhangzott, a Városháza kapujától a Plébániasoron végig, valamint a Nagytemplom mögötti területen, továbbá a Korvin utcán egészen a Barát utcáig fog érni az árusok "utcája", ezért itt a keddi és a pénteki napokon útlezárásra is kell készülni. A koszorú árusok nem is férnek majd el a Fő téren, ők a Bajvívó téren kapnak majd helyet. Bakó Istvántól megtudtuk, az árusokat írásban tájékoztatták a ki és bepakolás rendjéről, a sátrak felállításában és kihelyezésében a Városgondnokság munkatársai segítséget nyújtanak számukra. Az igazgató hozzátette, a jelenlegi formájában is sikeresen működik a piac a Fő téren, szerencsére az időjárás is kegyes, hiszen az első nap kivételével nem esett az eső. A mai napon pedig rekord számú árus érkezett, az 55 darab kocsi nem is volt elegendő számukra, a virág árusok egy részének ezért engedélyezték, hogy saját kocsijaikra, vagy a földre helyezzék el portékájukat.

Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott, jól alakultak a dolgok a főtéri piac kapcsán, bár az időjárás nem lesz mindig ilyen kegyes. - Azt látom, hogy az árusok jól érzik itt magukat, és a vásárlók is szép számban érkeznek a Fő térre. Érdekes kihívás lesz a teljes piac költözése. Sokan ismerik a régi vásári képeket, valahol az a világ fog visszaköszönni. Azt remélem, hogy ez nemcsak a nosztalgia szempontjából fog sokat jelenteni, hanem vásárlóknak és a vásározóknak is sokat hoz majd - mondta el a városvezető hozzátéve, a város sokat, majd 50 millió forintot áldoz arra, hogy egységes megjelenésű, minőségi környezetben működhessen a piac az új vásárcsarnok megépítéséig, de meggyőződése szerint ez az összeg jó helyre kerül és hasznosulni fog.

A piac Fő térre költözése ellenére a városvezetés szeretné, ha az adventi időszakban programoknak és karácsonyi vásárnak is lenne hely, sőt, fel fogják kínálni a lehetőséget a vásározóknak, hogy a hétvégi programokkor is tartsanak nyitva. A jégpályával kapcsolatban Áldozó Tamás elmondta, a Fő téren nem fog működni az elmúlt években megszokott helyszínen, helyette a kastély udvarán adnak helyet egy korcsolyapályának.

Címkék: fő tér, piac

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

2022. Július 04. 09:31, hétfő | Helyi

Júliusban félpályás útlezárás lesz a 83-as út több szakaszán

Július hónapban több félpályás forgalomkorlátozás várható Pápa és Tét térségében a 83. sz., 2x2 sávos főúti építése miatt.

2022. Július 04. 07:21, hétfő | Helyi

Az Aranyakkord koncertje zárta a REND Fesztivált

Egyáltalán nem nevezhető gyakorinak az a kép, hogy állva tapsolnak az emberek egy templomban, az Aranyakkord pápai koncertjének záróperceiben azonban erre is sor került.