Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 28. 10:33, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kedden válik teljessé a vásár a Fő téren

Kedden válik teljessé a vásár a Fő téren

Egy hónapja költöztek a zöldség és gyümölcs árusok a Fő térre, őket követik októbertől a ruha és iparcikk árusítók, akik olyan nagy számban rendeltek sátrakat, hogy nem győzik azokat legyártani.

Még nem készült el minden sátor

Bakó István a piacot üzemeltető Városgondnokság igazgatója elmondta, 171 egységes, a kocsik fedésével megegyező textíliából készülő sátorra adtak le igényt az árusok, melynek gyártása folyamatosan zajlik, ám a hirtelen megnőtt nagy mennyiségű igényt a beszállító nem tudja ilyen rövid idő alatt biztosítani, ezért a városvezetéssel egyeztetve úgy döntöttek, hogy addig, amíg nem készülnek el az egységes sátrak, az árusok saját mobíliáikat hozhatják fel a főtérre. Az egységes sátrak nagyjából egy hónapon belül készülnek el. Az igazgató hozzátette, a legnagyobb problémát az okozta, hogy folyamatosan nőtt a megrendelt sátrak száma, először mindössze 40 darabról volt szó. Egyébként több mint 3500 négyzetméter ponyva és 10 tonna vas felhasználására van szükség a sátrak elkészítéséhez.

Útlezárásra is szükség lesz

A sátrak elhelyezésével kapcsolatban elhangzott, a Városháza kapujától a Plébániasoron végig, valamint a Nagytemplom mögötti területen, továbbá a Korvin utcán egészen a Barát utcáig fog érni az árusok "utcája", ezért itt a keddi és a pénteki napokon útlezárásra is kell készülni. A koszorú árusok nem is férnek majd el a Fő téren, ők a Bajvívó téren kapnak majd helyet. Bakó Istvántól megtudtuk, az árusokat írásban tájékoztatták a ki és bepakolás rendjéről, a sátrak felállításában és kihelyezésében a Városgondnokság munkatársai segítséget nyújtanak számukra. Az igazgató hozzátette, a jelenlegi formájában is sikeresen működik a piac a Fő téren, szerencsére az időjárás is kegyes, hiszen az első nap kivételével nem esett az eső. A mai napon pedig rekord számú árus érkezett, az 55 darab kocsi nem is volt elegendő számukra, a virág árusok egy részének ezért engedélyezték, hogy saját kocsijaikra, vagy a földre helyezzék el portékájukat.

Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott, jól alakultak a dolgok a főtéri piac kapcsán, bár az időjárás nem lesz mindig ilyen kegyes. - Azt látom, hogy az árusok jól érzik itt magukat, és a vásárlók is szép számban érkeznek a Fő térre. Érdekes kihívás lesz a teljes piac költözése. Sokan ismerik a régi vásári képeket, valahol az a világ fog visszaköszönni. Azt remélem, hogy ez nemcsak a nosztalgia szempontjából fog sokat jelenteni, hanem vásárlóknak és a vásározóknak is sokat hoz majd - mondta el a városvezető hozzátéve, a város sokat, majd 50 millió forintot áldoz arra, hogy egységes megjelenésű, minőségi környezetben működhessen a piac az új vásárcsarnok megépítéséig, de meggyőződése szerint ez az összeg jó helyre kerül és hasznosulni fog.

A piac Fő térre költözése ellenére a városvezetés szeretné, ha az adventi időszakban programoknak és karácsonyi vásárnak is lenne hely, sőt, fel fogják kínálni a lehetőséget a vásározóknak, hogy a hétvégi programokkor is tartsanak nyitva. A jégpályával kapcsolatban Áldozó Tamás elmondta, a Fő téren nem fog működni az elmúlt években megszokott helyszínen, helyette a kastély udvarán adnak helyet egy korcsolyapályának.

Címkék: fő tér, piac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék