Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2011. Augusztus 22. 16:22, hétfő | Helyi
Forrás: index.hu

Kedden is narancssárga riasztás lesz

Kedden is narancssárga riasztás lesz

A tartós hőség miatt keddre megyénkre is narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfő délután.

Számításaik szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten is tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat kedden a napi középhőmérséklet. Alacsonyabb hőmérsékeltre csak az északkeleti tájakon lehet számítani, délután azonban itt is meleg idő várható.

Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34, kedden 31 és 36 fok között várható. Szerdán, csütörtökön és pénteken még ennél is melegebb lesz: ezen a három napon helyenként akár a 29 fokot is elérheti a nappali középhőmérséklet, így valószínűleg a legmagasabb szintű, harmadfokú figyelmeztetést is kiadja a meteorológiai szolgálat.

A meteorológus elmondta: a hétvége időjárása még bizonytalan. Valószínűleg enyhül az idő a térségben, de a jelenlegi előrejelzések szerint szombaton még kánikula lesz, és vasárnap is meleg időre lehet számítani.
Hőségriasztás is lesz

Eközben a hőség miatt keddre másodfokú, szerdától péntek éjfélig pedig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos.

Paller Judit hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: mivel a hőséghullám vége még nem látható pontosan, szükség lehet a riasztás meghosszabbítására is.

Páldy Anna, az Országos Környezetegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese emlékeztetett: az idén egy nagy hőséghullám volt eddig júliusban, és azokban a napokban a jósoltaknak megfelelően 25-30 százalékkal nagyobb volt a halálozási arány, ezért is kiemelten fontos a lakosság tájékoztatása - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 14:05, péntek | Helyi

Csak az idei év végére lesz rend a Wesselényi utcában

Igaz, addigra teljes szélességében új burkolatot kap az úttest.

2020. Július 10. 10:00, péntek | Helyi

Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást tartottak.

2020. Július 09. 11:16, csütörtök | Helyi

Újra működik a szökőkút a Fő téren

Az utolsó simításokat végzik a márciusban megrongálódott szökőkút javítási munkálatai során.

2020. Július 09. 11:06, csütörtök | Helyi

Új zöldfelület készül a kastély előtt

Egy hangulatos kis teraszt is épített a Városgondnokság a megújuló területre.