Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2019. December 01. 14:41, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Honvédelem.hu

Katonák teljesítették a nórápi kisfiú kívánságát

Katonák teljesítették a nórápi kisfiú kívánságát

Az elmúlt hétvégén a Veszprém megyei Nóráp településre látogattak az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred győri és veszprémi zászlóaljának katonái, hogy a 6. születésnapját ünneplő Bendegúz kívánságát teljesítsék.

A kisfiú egészségi állapota sajnos nagyon sok lemondásra kényszeríti őt, de szíve vágya volt, hogy katonákkal találkozhasson. A területvédelmi alegységek katonái egy rövid bemutatóval készültek, hogy emlékezetessé tegyék a kisfiú számára a találkozót. Természetesen a katonai hivatáshoz kapcsolódó jelképes ajándékok és az ünnepi torta sem maradhatott el.

A település polgármestere a meglepetés harcászati és közelharc-bemutatóra meginvitálta a falu lakosait is, akik szép számmal és nagy érdeklődéssel fogadták a katonákat. Nagy sikert aratott a paintball-lövészet, valamint a Land Rover terepjáró bemutatása.

A Honvédelem.hu cikke szerint a nap végén, búcsúzáskor a kisfiú csak annyit mondott: „Milyen kár, hogy elmennek a katonák!”

Címkék: honvédség, katonaság

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 07:26, szombat | Helyi

Mobilhangárokkal gazdagodott a Bázisrepülőtér

Telepíthető repülőgép-karbantartó és -tároló állóhely: ez a hivatalos megnevezése azoknak a mobilhangároknak, melyek az MH Pápa Bázisrepülőtéren adnak otthont a Kecskemétről átmenetileg odaköltözött Gripeneknek.

2019. December 07. 07:17, szombat | Helyi

Összevont ellenőrzést tartottak a pápai a használtcikk-piacon

A bűncselekmények megelőzése volt a célja a pápai akciónak.

2019. December 07. 06:19, szombat | Helyi

Lezárt akta: Nem adott elsőbbséget a motorosnak

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 18 éves pápai sofőrrel szemben folytatott.

2019. December 06. 12:05, péntek | Helyi

Letépte a ruhákról az áruvédelmi eszközt

Egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2019. december 4-én délelőtt, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel.