Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2018. Augusztus 11. 20:16, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Fotó: Molnár Márk

Katonák és érdeklődők lepték el a Fő teret

Katonák és érdeklődők lepték el a Fő teret

A Bázisrepülőtéren megtartott programok mellett a Fő térre is várták az érdeklődőket, a Magyar Honvédség 170. és a Magyar Légierő 100. jubileuma alkalmából.

A széles nyilvánosság számára a Fő téri programokat kínálta a Honvédség. Sokan kilátogattak a térre, hiszen számos érdekes, a hétköznapi életben nem látható katonai eszközzel, berendezéssel ismerkedhettek meg. Olyan látványos eszközöket vonultattak fel a Fő téren, mint a különböző hatástalanított fegyverek, tűzoltóautók és berendezések, radarok, légvédelmi indítóállások, légvédelmi rakéták, tűzszerész robot és különböző szimulátorok, melyeket ki is lehetett próbálni, kézbe fogni, vagy épp megmászni. A téren bemutatták az előretolt repülésirányítók munkáját és munkaeszközeit is, több toborzó sátrat építettek, melyekben a katonai életet mutatták be. A rendezvényen látható és hallható volt a katonazenekar, valamint fellépett a Military Girls is.

A házigazda Pápa Bázisrepülőtér mellett a budapesti Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred, a Szolnok Helikopter Bázis, a veszprémi Légi Vezetési és Irányítási Központ és a győri Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezred képviseltette magát a rendezvényen.

A nap folyamán bemutatták a Magyar Légierő száz éves történetét feldolgozó, közel ezer oldalas kiadványt is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 09:55, hétfő | Helyi

4 óra alatt 9 ittas sofőr Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság tegnap délelőtti közlekedési akciója során 4 óra alatt 9 ittas járművezetőt szűrtek ki az egyenruhások a forgalomból.

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete