Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Szeptember 01. 15:53, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Kategóriagyőzelem a 13. Star Rally Barum Rally-n!

Kategóriagyőzelem a 13. Star Rally Barum Rally-n!

13. Star Rally Barum Rally három napja alatt tíz gyorsasági szakasz várt Anettára és Tamásra illetve pénteken egy városi gyors is.

Tamással beszélgetek.

Miként is sikerült a városban csapatni?

- A városi remekül ment, négyen voltunk a korcsoportban, de egy Skoda Octavia TS, már meg sem jelent a rajtnál. Így maradt egy gyári Skoda Octavia TS, egy Saab Sonett, és a Moszkvics 403 Rallye. A Saab-ot leköröztük, a Skodától viszont kaptunk majdnem 40-et.

A szombati gyorsok mind különbözőek voltak, egy sem ismétlődött. Melyik és miért tetszett nektek?

- A szombati négy gyors közül mindegyik tetszett így vagy úgy, kivéve az utolsó Pindula első öt kilométerét (ezt etapolták a rengeteg baleset miatt)

A vasárnap sem arról volt hírös hogy sprint nagyságú szakaszokon versenyezzetek. Kétszer mentetek a 25 kilométer hosszú "Májová" elnevezésű gyorson. A Moszkvics is miként viselkedett ezen a nem rövid gyorson. Hogy bírta a tempót?

- Vasárnap (5 volt) a Biskupicén nagyon jól szólt a versenyautó, kettőt is mentünk ott, nagyon jó idővel. Az első Májován sajnos kaptunk egy jobb hátsó defektet, ami elvett kb 4-5 percet. A második kört mindkét szakaszon korcsoport pályacsúccsal zártuk. Volt, akinek 2.50-et adtunk az utolsó 25 kilométeres szakaszon. Rengetegen bedobálták a versenyautókat, az utolsón legalább hármat, csak a historicból.

Szombat és vasárnap összesen 113 percet versenyeztetek. Mennyire vette ez ki belőletek az energiát?

- Rettenetesen elfáradtunk a négy nap alatt, éjjel 0.55-re is volt időnk. Ez egy kőkemény verseny! Idén még rádobtak a Csehek egy lapáttal. A végeredmény azért tényleg jó lett, korcsoport ezüst és a kategória aranya.

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?

- Sajnos Anetta, a továbbiakban más sporttal kapcsolatos elfoglaltsága miatt nem tud időt áldozni a ralira, így legközelebb nem Ő fogja diktálni... Talán Nyíregyházára összeáll az új páros, a Szilveszteren is mennék.

Partnereink: Szakál-Met-AL Kft., Autó-Kalauz Bt, Andó-Autószerviz Pilisjászfalu.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.