Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2021. December 30. 17:09, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Katalizátorokra szakosodott testvérpárt fogtak el

Katalizátorokra szakosodott testvérpárt fogtak el

A szentendrei rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 27 és 18 éves testvérpárt, akik a gyanú szerint több telephelyen, 10 parkoló jármű katalizátorát lopták el.

A bűncselekményekről sorra érkeztek a bejelentések a rendőrségre decemberben. A rendőrök aprólékos adatgyűjtése, és részletes tanúkihallgatásai meghozták a várt eredményt, azonosították a lopássorozattal összefüggésbe hozható elkövetőket december 27-én délelőtt célirányosan indultak elfogásukra – közölte a rendőrség.

A katalizátorlopások értelmi szerzője a 27 éves L. Tamás a rendőrök elől először a kocsijával próbált menekülni, majd háza előtt satufékezett, kipattant az autóból és felszaladt a padlásra. A rendőrök utána mentek, kis idő múlva a férfi leugrott és tovább szaporázta volna lépteit, azonban a lába megsérült, kórházba kellett vinni. Ellátását követően őrizetbe vették. Testvérét ez idő alatt már a kihallgatóhelységben faggatták a nyomozók.

Bűnlajstromuk vélhetően a nyomozás során tovább bővül, ugyanis egy, pomázi étteremből történt lopást is a számlájukra írtak a rendőrök, ahonnan edénynek, lemezek tűntek el. A 18 éves fiú mindenre kiterjedően beszélt az őt kihallgató nyomozónak, testvére nem tett vallomást.

A szabadlábon védekező L. Roland, valamint az azóta letartóztatott L. Tamás ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 08:04, szerda | Kék hírek

Ellopott egy közlekedési táblát, először jó ötletnek tűnt

A konyári férfi kitépett a földből egy STOP táblát, majd hazavitte. Közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint lopás vétség miatt kell felelnie.

2022. Május 24. 14:04, kedd | Kék hírek

Oltás nélkül szereztek védettségi igazolványt

Három személy ellen folyik büntetőeljárás, akik jogosulatlanul jutottak védettségi igazolványhoz. A rendőrök az ellen a férfi ellen is nyomoznak, aki segítséget nyújtott nekik ebben.

2022. Május 23. 11:00, hétfő | Kék hírek

Több mint ezerháromszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Péntektől vasárnapig 1370 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2022. Május 22. 12:07, vasárnap | Kék hírek

Száguldozót fotóztak a rendőrök, durván túllépte a megengedettet

A kocsi vezetője a megengedett sebesség közel kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.