Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Október 31. 14:17, csütörtök | PR

Karikás szemek eltüntetése néhány egyszerű trükkel

Karikás szemek eltüntetése néhány egyszerű trükkel

Életünk során sokan megküzdünk a szem alatt felbukkanó karikákkal, amelyek sokszor a köznyelvben ismert „táskákkal” is párosulnak. A legtöbb esetben a karikás szemek a stresszes és nehéz időszakok jeleként tűnnek fel.

Ettől függetlenül azonban nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a szem alatti elszíneződött területek, olykor komoly betegségeket jelezhetnek önmagunk és a környezetünk számára.

Gondold végig, hogy mi okozhatja a problémát!

A karikás szem kialakulásának háttere

Bizonyára a te életedben is elérkezett már az a reggel, amikor örültél volna, ha elkerülöd a tükörbe nézés pillanatait. Egy átvirrasztott éjszaka után nem meglepő, hogy karikás szemmel ébredsz, azonban vannak esetek, amikor nehéz megtalálni a probléma forrását, mert úgy gondolod, hogy minden rendben van.

A karikás szemek kapcsán gyakori félreértést jelent, hogy a felbukkanásának pillanatában mindenki csak egy nehéz és stresszes időszakkal próbálja azonosítani a küllemi problémát. Természetesen ez a megközelítés helytálló is a legtöbb esetben, ám ha a szem alatti karikák hosszú idő után sem tűnnek el, akkor érdemes más oldalról megvizsgálni a probléma okát. A meggyötört szemek árulkodhatnak vitamin–, illetve folyadékhiányról, de olyan komoly betegségekről is, mint a vese–, a pajzsmirigy– vagy a nyirokelvezetési probléma.

A karikás szem elszíneződésének különbségei

A karikás szem egyaránt megjelenhet férfiak és nők esetében is, azonban az elszíneződés mértékében lehetnek különbségek. A szem alatti bőrréteg az egyik legérzékenyebb terület, ugyanis amíg a testünk többi részét borító bőr 2 milliméter, addig a szem alatti részen csupán fél milliméter vastagságú.

Bizonyára te is megfigyelted már, hogy a szem alatti karika némely embernél enyhébb vagy éppen markánsabb, amelynek oka genetikai és életkori sajátosság is lehet. Az idősödéssel a bőr elvékonyodik és elveszti rugalmasságát, ebből kifolyólag sokkal sötétebbnek látjuk az elszíneződött bőrréteget, mint egy fiatalabb embernél. Ezzel szemben, ha valaki genetikailag vékonyabb bőrrel rendelkezik, éppen ugyanezt a hatást fogja kelteni, függetlenül a kimerültség fokától.

Győzd le a karikás szemeket: eltüntetési és halványítási módszerek

Otthoni praktikák

A házi módszerek mindig a legkézenfekvőbb és legköltséghatékonyabb megoldások, de egyszerűségük miatt sokszor figyelmen kívül maradnak. A szemkörnyéki karikák enyhítésére az egyik legjobb praktika a hideg– és az uborkás borogatás, mert amíg a frissítő és hűsítő hatás eredményeként az erek összehúzódnak, a zöldség vitamindús összetevőinek köszönhetően a gyulladás is csökken.
Emellett még hasznos a szem alatti területek folyamatos olajozása, ugyanis a száraz bőr elmélyíti a ráncokat, ezzel kiemelve a sötét foltokat. A természetes olajok segítségével a bőr hidratált marad, aminek köszönhetően a tünetek is enyhülnek, kevésbé látványosak.

TIPP: Ha tökéletes hatékonyságra vágysz, válassz édesmandula–, avokádó–, vagy kókuszolajat!

Professzionális kozmetikumok

A megfelelő szemkörnyékápolók nemcsak a karikák enyhítését vagy eltüntetését szolgálják, de a probléma kialakulását is meggátolhatják. Ezek általában krém állagú kozmetikumok, amelyek hidratálják és felfrissítik a bőrt, és nem utolsó sorban megvédik a szem alatti érzékeny területet a karikák és duzzadt „táskás szemek” megjelenésétől is.

TIPP: A legjobb döntést akkor hozod, ha koffeinnel, retinollal és/vagy hyaluronsavval készített krémet választasz, ugyanis ezek az összetevők azonnal felveszik a harcot a karikás szemekkel.

Gépi szemkörnyék-kezelések

A szemkörnyéki bőrterületre különösen oda kell figyelni, ezért ma már különféle szalonkezelések is a rendelkezésünkre állnak, hogyha minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk megszabadulni a kellemetlenséget okozó szem alatti sötét foltoktól.

Ilyen például a tű nélküli mezoterápiás kezelés, ami egy készülék segítségével, sterilen juttatja a karikás szem elleni hatóanyagokat a bőr legmélyebb területeibe. A szolgáltatás alkalmazása során a szemkörnyéki részt egy koncentrált és tömény hatóanyaggal ápolják, ami egyszerre fejti ki hatását a sötét karikák, a táskák és a bőr szárazsága ellen.

TIPP: A mezoterápiás kezelés után figyelj oda a fokozott folyadékbevitelre, ezzel meghosszabítva a szolgáltatás jótékony hatását!

Mindig kérd ki a szakemberek véleményét!

A szem alatti karikák eltüntetése nem bonyolult és nem is lehetetlen feladat, de szükséged lesz hozzá egy kritikus és tudatos hozzáállásra. Mindig figyelj oda a rendszeres és megfelelő napi folyadék– és vitaminbevitelre – ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ha a megfelelő életvitel ellenére is visszatérő tünetekkel találkozol, akkor pedig irány egy profi kozmetikus vagy bőrgyógyász. A legjobb, amit tehetsz, ha mindig szakemberek véleményére hagyatkozol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.