Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 10. 21:53, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Karácsony Gergely Pápán: Magyarország egy másik jövőt választhat

Karácsony Gergely Pápán: Magyarország egy másik jövőt választhat

Jótékonysági bálra hívta meg a baloldali pártok vezető személyiségeit Gőgös Zoltán országgyűlési képviselőjelölt, aki az estet megelőzően közös sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergellyel és Kunhalmi Ágnessel.

Gőgös Zoltán elmondta, ígéretükhöz hűen hétről-hétre szakpolitikusok meghívásával ismeretik meg programjukat. A múlt héten Korózs Lajos országgyűlési képviselő nyugdíj és szociális ügyekben beszélt, ezúttal pedig Kunhalmi Ágnes az oktatásügy kérdéskörében szólalt meg, illetve az MSZP-PM miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely ismertette tízpontos programját.

Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott, hogy Pápát is, mint iskolavárost sújtja az oktatásügy elhanyagolása. Mint mondta, a Fidesz az elmúlt hét évben két és félszeresére emelte a tandíjat, mely növelte az országból való elvándorlást. A szocialista politikus pénz- és eszköztelenségről, korszerűtlen szakképzésről beszélt, továbbá véleménye szerint a Fidesz központosítása gazdátlanná tette az oktatási intézményeket, elvették a forrásaikat és kivonták az önkormányzat alól az iskolákat, így a polgármester sem tud segítséget nyújtani számukra - mondta Kunhalmi Ágnes hozzátéve, komoly problémát okoz az is, hogy az iskolaigazgatók jogait korlátozták. - Pápa városának nem kellene hagynia, hogy a politikusok elvegyék tőle a tudást. Tudás nélkül minden város meghal, elsorvad. Nagy múlttal rendelkezik a város, erős itt a polgári közeg, nem lenne szabad hagyni, hogy itt is egy szürke, kilátástalan világot csináljanak, hisz ez az, ami miatt elhagyják Pápát a fiatalok. Kívánom, hogy legyen ereje ennek a polgári világnak, jobb- és baloldali polgároknak összekapaszkodni és ezt a sehova nem tartó Fidesz-kormányt elküldeni - fogalmazott Kunhalmi Ágnes.

A hódmezővásárhelyi emberek megüzenték az egész országnak, hogy az ország változást akar - kezdte nyilatkozatát Karácsony Gergely. A miniszterelnök-jelölt az elvesztegetett lehetőségek korszakának nevezte az elmúlt nyolc évet, mely sok szempontból a rombolás időszaka volt. Karácsony Gergely szerint túl azon, hogy le kell váltani a jelenlegi kormányzatot, meg kell ismertetni az emberekkel azt a programot, amit kormányra kerülésük esetén megvalósítanának. A miniszterelnök-jelölt szerint olyan hatalomra van szükség, amely az embereket szolgálja és nem fordítva. Az általa közzétett tíz pontnak a legfontosabb része az oktatásügyre, az egészségügyre és a szegénység felszámolására vonatkozik. - Egy olyan országot szeretnénk építeni, ahol az oktatás, az egészségügy, szociális ellátórendszer, a nyugdíjrendszer rendbetételével egy olyan társadalom- és gazdaságpolitikát valósítunk meg, ahol az emberekbe való beruházás a legfontosabb - fogalmazott Karácsony Gergely hozzátéve, 2018 egy nagyon fontos lehetőség arra, hogy Magyarország egy másik jövőt válasszon magának.

A miniszterelnök-jelölt Gőgös Zoltánt méltatta, akit kiváló jelöltnek tart itt a pápai központú választókerületben. - Gőgös Zoltánnál nagyon kevés ember tud a magyar politikában többet a magyar vidékről és nagyon kevés ember van, aki nála hitelesebben képviseli Pápa városát is az új Országgyűlésben - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék