Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. November 26. 08:43, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kannabiszültetvény az álcázott gombapincészetben - VIDEÓ

Kannabiszültetvény az álcázott gombapincészetben - VIDEÓ

Összehangolt akcióban fogták el a budafoki rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a kábítószertermesztőt.

A XXII. kerületi rendőrök információi alapján ütöttek rajta egy kábítószertermesztőn egy újbudai pincészetben. A nyomozás adatai szerint a 42 éves V. Zoltán édesanyja gombapincészetét használta arra, hogy rejtve maradjon kannabisz ültetvénye. A rendőrök a férfi elfogására a Terrorelhárítási Központ egységeit kérték fel, mert az adatgyűjtések során megállapították, hogy V. Zoltán sportlövőként tartási engedéllyel rendelkezik több maroklőfegyverre – közölte a rendőrség.

Az összehangolt műveletben a budafoki rendőrök és a TEK munkatársai 2020. november 23-án figyelés alá vonták a férfit, majd a pincészetnél elfogták. A nyomozók a két részből kialakított hely egyikében kiépített szellőztetőrendszert, a másikban 279 tő kannabiszt és a növények termesztéséhez szükséges eszközöket találtak.

A rendőrök a budapesti felderítő nyomozókkal a férfi martonvásári lakására is kiterjesztették a kutatást, ahol több olyan nagy értékű tárgyat foglaltak le, melyek bűncselekményből származhatnak; a férfitől több mint 10 millió forint értékben foglaltak le két autót, egy túramotort és négy karórát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztály nyomozói V. Zoltánt kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során