Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Április 05. 20:45, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kampányzáró nagygyűlést tartott a Jobbik Pápán

Kampányzáró nagygyűlést tartott a Jobbik Pápán

A JMSZK előadótermébe hívta - a kampány során utoljára - híveit a párt helyi vezetése. A rendezvényen Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje értékelte a kampányt, valamint dr. Hossó Mária tartott előadást.

Orbán Imre helyi elnök bevezetőjét követően Ferenczi Gábor elmondta, egy fárasztó, de jól sikerült kampányon vannak túl. - Bízom benne, hogy a holnapi nap sorsfordító lesz, ami pozitív irányba indítja el az országot és eljön egy szebb jövő. Csatába indulunk holnap, de nem fegyverekkel kell kivívni a szabadságot és a függetlenséget - igyekezett lelkesíteni híveit a képviselőjelölt. Ferenczi Gábor röviden ismertette párja programját is, mely három fő részre osztható: Megélhetés, rend és közbiztonság, valamint az elszámoltatás.

Az eseményen előadást tartott dr. Hossó Andrea, az Anyaföldvédelmi Kerekasztal ügyvivője. A közgazdász szerint a magyarországi gazdasági nehézségek társadalmi okokra vezethetők vissza. Úgy fogalmazott, hogy a "magyarok lelke beteg", az emberekbe ivódott az, hogy "kicsik vagyunk" és hogy "szegények". - A rendszerváltás óta hatalmon lévő valamennyi párt becsapta az embereket, akikben közöny lett úrrá. Ha ezt a fekete mágiát magunk mögött akarjuk hagyni, akkor az elmúlt 24 évet le kell zárni - magyarázta Hossó Andrea.

A szónok szerint a hazai gazdaság problémáinak másik oka az, hogy "politikailag és gazdaságilag is gyarmattá váltunk". A közgazdász szerint a magyar gazdaság nem volt felkészülve a rendszerváltás utáni piacnyitásra, nem úgy, mint a nyugati országok tőkés cégei. - A termelő kapacitások és a bankszektor legnagyobb része külföldi tulajdonban van. Amíg ezen a szerkezeten nem tudunk változtatni, addig Magyarország nem fog tudni kitörni ebből a gyarmati szerepből - fogalmazott a közgazdász. Dr. Hossó Andrea szerint félő, hogy az új földtörvény nem fog gátat szabni annak, hogy a mezőgazdaságban is rövidesen hasonló folyamatok menjenek végbe, mint ami a '90-es években az iparban történ. Ennek pedig beláthatatlan következményei lennének a szónok szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 14:18, szombat | Helyi

Megelevenedett a varázslóvilág a könyvtárban

A varázsvilág kedvelői ezúttal is szép számban látogattak el a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol Harry Potter mágikus világa elevenedett meg, egy családi délelőtt erejéig.

2024. Május 11. 07:07, szombat | Helyi

Rózsaszínbe burkolózott a péntek esti égbolt

Elképesztő látványban volt része azoknak, akik feltekintettek az égre pénteken este.

2024. Május 11. 06:43, szombat | Helyi

A Harry Potter könyvek műfordítója járt Pápán

Tóth Tamás Boldizsár magyar műfordító és szinkrondramaturg volt a vendég a pénteken kezdődő Harry Potter napokon, a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

2024. Május 11. 06:24, szombat | Helyi

Unger Tamás: Van programunk

Az alpolgármestert többen kérdezték, hogy a politikai adok-kapok helyett miért nem inkább a terveikről beszélnek. Válaszul elmondta, a programjuk elérhető a város honlapján, bár elismeri, kissé időigényes lesz átbogarászni.