Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. November 25. 08:01, péntek | Belföld
Forrás: Stop.hu

Kalandos küzdelem Sherlock Holmes nevében - VIDEÓ

Kalandos küzdelem Sherlock Holmes nevében - VIDEÓ

Hamarosan a mozikba kerül Bernáth Zsolt filmrendező Sherlock Holmes nevében című magyar ifjúsági kalandfilmje.

Az utómunkálatok decemberig tartanak, 2012-ben a közönség a mozivásznon, a televízióban és DVD-n is megtekintheti az alacsony költségvetéssel elkészített alkotást.

A film két Sherlock Holmes-rajongó tinédzser, valamint egy kislány kalandokban és fordulatokban gazdag történetét meséli el. Szénási Kristóf (Holmes), Ungvár Ádám (Watson) és Kugler Nikolett (Ica) először álltak a kamerák előtt.

A történet egy vidéki kisvárosban játszódik, ahol különféle furcsa dolgok történnek, melyekből természetesen a felnőttek semmit sem vesznek észre. A főszereplőknek azonban feltűnik, hogy gyerekeknek veszik nyomuk, akik ugyan idővel előkerülnek, ám egyikőjük sem ugyanaz már, aki korábban volt. Elindul tehát a nyomozás, a három kiskamasz próbálja megfejteni egy vicsorgó szörny, egy rettegett karbantartó és az Álommester rejtélyét, mindezt a végsőkig küzdve, hogy "Sherlock Holmes nevében" megmentsék a városban élő gyerekeket.

- A mai gyerekek nem annyira érzékenyek ezekre az ingerekre - nyilatkozta Gulya Róbert, a film zeneszerzője arról, hogy a fiatalabb korosztály számára mennyire befogadhatóak mind az akciójelenetek, mind pedig a rájuk épülő zenei hatások. A természetfeletti világba kalauzoló rejtélyes történet képei a kisebbeket is ugyanúgy elkápráztatják majd, mint a felnőtteket.

A film rövid előzetese:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.