Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2023. Március 03. 08:29, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Kábítószert terjesztett és ismerősét is bántalmazta a férfi

Kábítószert terjesztett és ismerősét is bántalmazta a férfi

Pápán fogták el a 46 éves helyi lakost.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a rendőrök 2022. június 21-én délelőtt Pápán fogták el azt a 46 éves helyi lakost, aki épp egy fecskendőben tárolt kábítószergyanús anyagot adott át az egyik ismerősének. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd a Veszprémi Járásbíróság a letartóztatásáról döntött.

A büntetőeljárás során a szakértői vizsgálat megerősítette, hogy a fecskendőben kábítószer volt, valamint az elkövető korábban maga is fogyasztott drogot. A nyomozás során az is kiderült továbbá, hogy a férfi 2021 nyarától 2022 februárjáig, anyagi ellenszolgáltatás fejében több alkalommal adott el kábítószert négy személynek is. A gyanúsított ezenkívül 2021. december 10-én szerelemféltésből a lakásába csalta és ott többször ököllel megütötte egyik ismerősét, aki a bántalmazás következtében megsérült, majd amikor megpróbált elmenekülni, a bántalmazó ráuszította a nagytestű kutyáját is.

A 46 éves pápai lakos ellen kábítószer-kereskedelem, valamint aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete és személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 11:27, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

A Városházán ma délelőtt átvette megbízólevelét Grőber Attila megválasztott polgármester, aki október 1-jén lép hivatalába.

2024. Június 20. 11:05, csütörtök | Helyi

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

Kerti Györgyi és Töreki-Vörös Ibolya közt mindössze egyetlen szavazat a különbség, utóbbi javára, Grőber Attiláék a szavazatok újraszámlálását kérik

2024. Június 20. 09:09, csütörtök | Helyi

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

A Pápai Polgárok folytatták a belvárosi közlék rendbetételét, a korábban eltűnt virágokat pótolták, kisöpörték és kigazolták a kis utcácskákat. Szomorúan tapasztalták, hogy reggelre a virágok egy részét ellopták.

2024. Június 20. 09:02, csütörtök | Helyi

Folytatódik a rendőrségi razzia az utakon

A héten Veszprém vármegyében is fokozott közúti ellenőrzésekre kell számítani!