Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2023. Március 03. 08:29, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Kábítószert terjesztett és ismerősét is bántalmazta a férfi

Kábítószert terjesztett és ismerősét is bántalmazta a férfi

Pápán fogták el a 46 éves helyi lakost.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a rendőrök 2022. június 21-én délelőtt Pápán fogták el azt a 46 éves helyi lakost, aki épp egy fecskendőben tárolt kábítószergyanús anyagot adott át az egyik ismerősének. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd a Veszprémi Járásbíróság a letartóztatásáról döntött.

A büntetőeljárás során a szakértői vizsgálat megerősítette, hogy a fecskendőben kábítószer volt, valamint az elkövető korábban maga is fogyasztott drogot. A nyomozás során az is kiderült továbbá, hogy a férfi 2021 nyarától 2022 februárjáig, anyagi ellenszolgáltatás fejében több alkalommal adott el kábítószert négy személynek is. A gyanúsított ezenkívül 2021. december 10-én szerelemféltésből a lakásába csalta és ott többször ököllel megütötte egyik ismerősét, aki a bántalmazás következtében megsérült, majd amikor megpróbált elmenekülni, a bántalmazó ráuszította a nagytestű kutyáját is.

A 46 éves pápai lakos ellen kábítószer-kereskedelem, valamint aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete és személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.