Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 24. 16:30, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kábítószert értékesített az egyik Pápa környéki faluban a 24 éves férfi

Kábítószert értékesített az egyik Pápa környéki faluban a 24 éves férfi

Többeknek értékesített kábítószert az egyik bakonyi faluban az a 24 éves férfi, aki ellen ezért a Pápai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

Az elkövető 2017-től kezdve maga is fogyasztott marihuánát és amfetamint, amelyet Győrben szerzett be, s volt, hogy abból alkalmi jelleggel ingyenesen, fogyasztás céljából egy ismerősének is adott. A férfi 2019 tavaszán azonban elhatározta, hogy értékesítés végett is szerez be kábítószert, melyre ismeretsége révén ezek után is Győrben tett szert. A megvásárolt kábítószert a tartózkodási-, illetve lakóhelyén tárolta, majd egy digitális mérleggel kiporciózta. A kábítószer eladását egészen addig folytatta az ismerősei, barátai részére, amíg 2019 augusztusában a rendőrség kutatást nem tartott nála. A vádirat szerint a férfi kilenc vásárlónak összesen 45 gramm amfetamin tartalmú speed port, illetve 2 gramm marihuánát adott el, amelyből 117 000 forint bevételre tett szert. Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a Pápai Járásbíróság az elkövetőt börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától és a kábítószer-eladásból szerzett 117 000 forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, a rendőri intézkedés során lefoglalt, megközelítőleg 2 grammnyi kábítószert, valamint az annak kiméréséhez használt eszközöket pedig kobozza el.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:57, kedd | Helyi

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

A VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyére - mely egyben Kis Károly Emlékverseny is lesz - olimpiai bajnok sportolót is várnak.

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.