Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 24. 15:16, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Jutalom a gázolaj tolvaj kézre kerítőinek

Jutalom a gázolaj tolvaj kézre kerítőinek

Elismerést kaptak azok a Takácsiban élő fiatalok, akik segítettek egy bűncselekmény felderítésében.

Mint korábban arról már beszámoltunk, Takácsiban élő öt fiatal figyelt fel 2014. február 7-én 2 óra körül a község területén álló idegen gépkocsira, ezért értesítették a rendőrséget. A kiérkező rendőrök igazoltatták a jármű tulajdonosát, aki zavaros magyarázatot adott arra, mit csinál az éjszaka közepén a faluban. Átvizsgálták az autót és üzemanyag lopásához használható eszközöket találtak benne. Az intézkedés ideje alatt a fiatalemberek körbejárták a falut. Felfedeztek egy utcán parkoló kamiont, amelynek üzemanyagtartálya mellett műanyag kannák álltak. Az újabb információ birtokában az előállított férfi elismerte, hogy el akarta lopni a kamionból a kannákba lefejtett üzemanyagot, de elszállítani már nem volt ideje az időközben felbukkanó rendőrautó miatt.

A településen korábban besurranásos lopás is történt, ezért Szabó Péter r. törzsőrmester körzeti megbízott kezdeményezésére a faluban élő fiatalokból figyelő csoport szerveződött. A lelkes csapat éjszakánként járja a falu utcáit, ezzel is hozzájárulva a település nyugalmának megőrzéséhez. A fiatalemberekben megfogalmazódott, hogy a jövőben polgárőrséget alakítanak.
Dr. Töreki Sándor r. dandártábornok Veszprém megye rendőrfőkapitánya és Szappan Csaba r. alezredes a Pápai Rendőrkapitányság vezetője 2014. február 19-én tárgyjutalom átadásával fejezte ki elismerését az öt Takácsiban élő fiatalembernek és a Pápai Rendőrkapitányság három munkatársának, amiért hatékonyan együttműködtek egy gázolajlopásra szakosodott elkövető tettenérésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.