Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2012. December 12. 07:53, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Juszt László: A Jobbikkal kiszabadult a szellem a palackból

Juszt László: A Jobbikkal kiszabadult a szellem a palackból

Az idei és utolsó összejövetelét tartotta kedden a pápai Petőfi Asztaltársaság. Az est vendége Juszt László televíziós személyiség volt. Az újságíró nem rejtette véka alá véleményét a jelenlegi politikai helyzetről.

Kerecsényi Zoltán, az asztaltáraság ügyvivője mutatta be Juszt Lászlót, majd kötetlen beszélgetés alakult ki Grőber Attila, a jelenlévők és vendégük között. Az est folyamán számos olyan kérdés merült fel, melyet bal oldalról a jelenlegi kormány kritikájaként szokás emlegetni.

Nincs sajtószabadság
Juszt szerint Magyarországon egyértelműen nincs sajtószabadág. Indoklásában elmondta, szerinte mindaddig nem is lesz, amíg az általa egykor vezetett TV ügyvédjéhez hasonló műsor nem lesz látható a közszolgálati televíziók valamelyikén. Szerinte a sajtószabadság attól függ, a fősodratú média, de legkőképp a közszolgálati média miként tálalja az egyes ügyeket.

Örüljünk, hogy egyelőre nem szólnak a géppisztolyok
A beszélgetés során szóba került az antiszemitizmus is: A riporter szerint a Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő kijelentése nyomán rendezett budapesti tüntetés nem volt értékes esemény. - Nem vagyok elájulva tőle. Számomra akkor lett volna hiteles Rogán Antal beszéde, ha elnézést kért volna azért, hogy jobbikos támogatással lett az 5. kerület polgármestere - fogalmazott. Juszt László szerint örülni kell annak is, hogy egyelőre nem szólnak a géppisztolyok. - Egyre magasabbra kerül az ingerküszöbünk, egyre durvább dolgoknak kell történniük ahhoz, hogy felkapjuk a fejünket. A Jobbik kiszabadította a szellemet a palackból és nem is látszik, hogy a mi életünkben vissza lehetne oda zárni - mondta.

A riporter szót emelt a hit- és erkölcstan órák kötelezővé tétele ellen is. Szerinte ezzel vallásilag listázzák az állampolgárokat, és csorbul a vallásszabadság Magyarországon.

Az ellenzéki összefogással kapcsolatban így fogalmazott: Kevés esélyt látok rá. Mindenki főnök akar lenni, ráadásul se pénze, se vidéki hálózata sincs egyik pártnak sem.

Bokros Lajos lesz a következő vendég
A pápai Petőfi Asztaltársaság következő összejövetelére már az új esztendőben kerül sor, amikor - január 18-án - Bokros Lajos EP-képviselő, egykori magyar pénzügyminiszter lesz a vendégük.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 18:49, szerda | Helyi

Lezárt nyomozás: szájába gyűrte a pénzt a férfi mikor meglátta a rendőröket

A pápai rendőrök befejezték a nyomozást annak a 46 éves férfinak az ügyében, aki egy elvesztett bankkártyáról vett fel pénzt.

2020. Július 08. 17:58, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy kisteherautó Pápateszéren

Kerítésnek ütközött egy kisteherautó a 832-es út pápateszéri szakaszán, a balesethez Pápáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók.

2020. Július 08. 14:33, szerda | Helyi

Pápáról is látható a NEOWISE üstökös!

Ki korán kel, üstököst lel - a napokban szabad szemmel is láthatjuk az üstököst az égbolton.

2020. Július 08. 14:20, szerda | Helyi

A Mi Utcánk – Mesélő Gyárkémények

László-napi közösségi programot tartottak a Deák Ferenc utcában, Polgár Gabriella belpolitikai újságíró kezdeményezésére. A program témája a történelem viharaiban közel 100 évig sikeresen működő Textilgyár története volt.