Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. December 12. 07:53, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Juszt László: A Jobbikkal kiszabadult a szellem a palackból

Juszt László: A Jobbikkal kiszabadult a szellem a palackból

Az idei és utolsó összejövetelét tartotta kedden a pápai Petőfi Asztaltársaság. Az est vendége Juszt László televíziós személyiség volt. Az újságíró nem rejtette véka alá véleményét a jelenlegi politikai helyzetről.

Kerecsényi Zoltán, az asztaltáraság ügyvivője mutatta be Juszt Lászlót, majd kötetlen beszélgetés alakult ki Grőber Attila, a jelenlévők és vendégük között. Az est folyamán számos olyan kérdés merült fel, melyet bal oldalról a jelenlegi kormány kritikájaként szokás emlegetni.

Nincs sajtószabadság
Juszt szerint Magyarországon egyértelműen nincs sajtószabadág. Indoklásában elmondta, szerinte mindaddig nem is lesz, amíg az általa egykor vezetett TV ügyvédjéhez hasonló műsor nem lesz látható a közszolgálati televíziók valamelyikén. Szerinte a sajtószabadság attól függ, a fősodratú média, de legkőképp a közszolgálati média miként tálalja az egyes ügyeket.

Örüljünk, hogy egyelőre nem szólnak a géppisztolyok
A beszélgetés során szóba került az antiszemitizmus is: A riporter szerint a Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő kijelentése nyomán rendezett budapesti tüntetés nem volt értékes esemény. - Nem vagyok elájulva tőle. Számomra akkor lett volna hiteles Rogán Antal beszéde, ha elnézést kért volna azért, hogy jobbikos támogatással lett az 5. kerület polgármestere - fogalmazott. Juszt László szerint örülni kell annak is, hogy egyelőre nem szólnak a géppisztolyok. - Egyre magasabbra kerül az ingerküszöbünk, egyre durvább dolgoknak kell történniük ahhoz, hogy felkapjuk a fejünket. A Jobbik kiszabadította a szellemet a palackból és nem is látszik, hogy a mi életünkben vissza lehetne oda zárni - mondta.

A riporter szót emelt a hit- és erkölcstan órák kötelezővé tétele ellen is. Szerinte ezzel vallásilag listázzák az állampolgárokat, és csorbul a vallásszabadság Magyarországon.

Az ellenzéki összefogással kapcsolatban így fogalmazott: Kevés esélyt látok rá. Mindenki főnök akar lenni, ráadásul se pénze, se vidéki hálózata sincs egyik pártnak sem.

Bokros Lajos lesz a következő vendég
A pápai Petőfi Asztaltársaság következő összejövetelére már az új esztendőben kerül sor, amikor - január 18-án - Bokros Lajos EP-képviselő, egykori magyar pénzügyminiszter lesz a vendégük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.