Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 17. 09:43, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Június 16. - Pápa város napja

Június 16. - Pápa város napja

Az 1848-as első szabad helyhatósági választások emlékére egy évtizede ünnepeljük a város napját június 16-án.

- Egy város életében fontosak a helyi ünnepek, hiszen a fontos igazodási pontok fontos identitásképző erőt jelentenek – fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester Pápa Város Napján. Az ünnepet immár több mint egy évtizede tartja meg az önkormányzat június 16-án, az 1848-as első szabad helyhatósági választások emlékére. Ez a nap azért különösen fontos, mert a helyi önkormányzat megalakulásának napja, s a helyi demokráciának egy olyan fontos eseménye, melyet mindenképpen meg kell őriznünk – véli a városvezető. A városnapi programok minden évben a település történetének, életének egy-egy fontos eseményét, történését idézik meg az évfordulókon keresztül, Pápa gazdag múltja pedig bőven ad témát az emlékezéshez.

Az idei esztendőben a 175 éves pápai Főiskolai Nyomda története, működése és ehhez kapcsolódva a pápai hírlapirodalom története volt a témája az önkormányzat, a Pápai Református Gyűjtemények és a Pápai Művelődéstörténeti Társaság által szervezett ünnepi programnak. A városnapi rendezvénynek a Református Gyűjtemények adott otthont, itt nyílott meg az a kiállítás, mely a Főiskolai Nyomda tevékenységét mutatta be a Református Gyűjtemények anyagának felhasználásával. A megjelenteket dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, majd dr. Hudi József, a Dunántúli Református Egyházkerület Levéltárának vezetője ajánlotta a tárlatot az érdeklődők figyelmébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.