Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Szeptember 06. 14:58, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jubiláló testvérvárosi kapcsolatok

Jubiláló testvérvárosi kapcsolatok

Idén ünnepli Pápa városa kampeni és schwetzingeni testvérvárosi kapcsolatainak 25. évfordulóját, mely alkalomból programsorozatot szerveznek, vendégül látva a testvérvárosok delegációit.

Pénteken 10 ótáról ünnepi képviselő-testületi ülést tartanak, melyen jelen lesz a 12 tagú kampeni delegáció, de mindenkit meghívtak, aki a 25 éves kapcsolatépítésben részt vett. - A kampeni kapcsolat jelentős részben intézményi kapcsolatokból áll. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a pápai Vajda Márta iskola együttműködése folyamatos a kampenben lévő hasonló jellegű iskolával. Noha a Vajda Márta iskola nem a város fenntartásában működik, ezt a törekvést mindig örömmel támogattuk - fogalmazott Áldozó Tamás polgármester a közelgő esemény kapcsán hozzátéve, régi és jó a kapcsolat fűzi össze a Pápai Egyesített Szociális Intézményt és a kampeni szociális intézményt is. Rendszeresen fogadnak vendégeket, illetve a szakmai tapasztalatcsere is folyamatos a két intézmény között. A két város között a sport és ifjúsági kapcsolatok is fontos szerepet játszanak, sokszor érkeztek kampeni sportolók és pápaiak is többször mehettek Hollandiába - mondta a városvezető.

A 25 éves múltra visszatekintő együttműködésben közösen megvalósított projekteket is számba lehet venni. Ilyen közös projekt volt például a Vajda Péter lakótelepi közvilágítás bővítése, amit a két testvérváros képviselőtestületének támogatásával tudtak megvalósítani.

A schwetzingennel szintén 25 éve élő kapcsolatot az idei évben Németországban is ünnepelték. A jubileum kapcsán csütörtökön 17 órakor a pápai Városházán egy fotókiállítás nyílik schwetzingeni fotókból. A megnyitón jelen lesz Schwetzingen város főpolgármestere is, Rene Pöltl, és először fog Pápára látogatni a polgármester is. A schwetzingeni és a kampeni delegáció vasárnap estig lesznek Pápán és számos programra várják őket.

Az ünnepséget nem véletlenül időzítették a borfesztivál idejére, hiszen például Kampen környékén nincs hasonló rendezvény. - Reméljük, jól fogják magukat érezni, megkóstolják a borokat, a cicegét és a csülköt is - tette hozzá Áldozó Tamás.
A kampeni és a schwetzingeni polgármestereket meghívták a szeptember 7-én, csütörtök 18 órakor kezdődő közmeghallgatásra is, melyen a győztes TOP-os projekteket mutatják be. A kampeni kórus pénteken 18 órakor a Nagytemplomban ad koncertet, ezzel is színesítve a bornapok programját.
A héten még a gorlicei és losonci vendégek is érkeznek városunkba.

Fotó: Dr. Kovács Zoltán és Gerhard Stratthaus írta alá a Schwetzingen-Pápa testvérvárosi megállapodást, 25 évvel ezelőtt (www.morgenweb.de)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.