Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Június 29. 14:13, szerda | Külföld
Forrás: HírTV

Éjszaka is folytatódtak a zavargások

Éjszaka is folytatódtak a zavargások

Éjszaka is folytatódtak a zavargások a görög parlament környékén. Az összecsapásokban nyolcan sérültek meg.

 

 A fiatal tüntetők köveket dobáltak a törvényhozás épületét védő rendőrök felé, akik könnygázgránátokkal válaszoltak. Az összetűzésekben nyolc ember megsérült, néhány tüntetőt pedig fulladás miatt kellett ellátni.

Becslések szerint Görögországban a fiatalok negyven százaléka munkanélküli, és véleményük szerint az újabb megszorító intézkedések a mélyszegénység felé taszítják őket. A görög parlament várhatóan szerdán szavaz a legújabb megszorítócsomagról, amelytől a kormány 28 milliárd eurós megtakarítást vár. A csomag elfogadásától függ, hogy Görögország lehívhatja a tavaly jóváhagyott 110 milliárd eurós készenléti hitel utolsó részletét. (da)

hírTV

Címkék: görögország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.