Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 08. 09:56, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Józan volt a Húsvét Pápán

Józan volt a Húsvét Pápán

A rendőrség, így a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság idén is nagy szerepet szánt a húsvét előtti figyelemfelhívásnak és megelőzésnek, amelynek egyik sarkalatos eleme a közúti közlekedés biztonsága volt.

A 2013. március 25-én induló ellenőrzéssorozat első öt napja a felhívás időszaka volt, amikor a rendőrség a társszervekkel, együttműködőkkel közösen az ittasság ellenőrzésén túl kiemelt figyelmet fordított a járművek műszaki állapotának ellenőrzésére, különös tekintettel kerékpárosok esetén a kötelező és ajánlott felszerelések meglétére, azok épségére.

Ebben az öt napban (2013.03.25-29.) a 273 rendőr munkáját 8 polgárőr és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség 2 munkatársa segítette. A több mint 700 esetben alkalmazott alkoholszonda csupán 4 gépkocsivezetőnél és 3 kerékpárosnál színeződött el. Közlekedési szabálysértés miatt 59 esetben szabtak ki helyszíni bírságot a rendőrök, 18 esetben pedig feljelentést tettek. A megengedett sebesség túllépése miatt 55, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt pedig 10 esetben indult közigazgatási eljárás.

Amennyiben a jogsértés enyhébb mértéke lehetővé tette, az egyenruhások törekedtek arra, hogy mindössze egy figyelmeztetéssel tovább engedjék az igazoltatott személyt. Ilyenre az ünnepet megelőző héten 33 esetben került sor.

Húsvét hétvégéjén (2013.03.30-2013.04.01.) a fokozott ellenőrzések legfőképp az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők és kerékpárosok kiszűrésére, az agresszív, szabálysértő gépjárművezetők intézkedés alá vonására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére terjedtek ki.
Az ünnepi hétvége három napja során 208 rendőr és 42 polgárőr végzett fokozott ellenőrzést a közutakon, amely időszakban is csupán 6-tal nőtt meg az elszíneződött alkoholszondák száma az alkalmazott hét és félszázból. Közülük öten gépkocsit vezettek, hatan pedig kerékpárt hajtottak. Közlekedési szabálysértés miatt 55 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 6 esetben feljelentés tettek a rendőrök, sebességtúllépés miatt 104, biztonsági öv használatának mellőzése miatt pedig 6 esetben indult közigazgatási eljárás.
A fokozott ellenőrzések nemcsak a balesetek megelőzése, a közlekedési szabályokat megsértők kiszűrése szempontjából voltak hasznosak, az egy hét alatt ugyanis 4 körözött személyt is igazoltattak és vontak intézkedés alá a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.