Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 14. 18:41, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Jövőre megújulhat a pápai kórház gyermekosztálya

Jövőre megújulhat a pápai kórház gyermekosztálya

A Gróf Esterházy Kórház Jövőéért Alapítvány által biztosított forrásból teljes körűen megújulhat az osztály jövőre. A kórház vezetése az Ötórai tea elnevezésű programon mondott köszönetet támogatóinak.

A megjelenteket dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Szabadi János, az alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte.

A kórház főigazgatója elmondta, a rendezvényre a legnagyobb adományozókat hívták meg, de köszönetük minden segítőjüknek szól, azoknak is, akik adójuk 1 százalékával támogatták az alapítványt, azoknak is, akik nagyobb összeget fizettek be az alapítvány számlájára és azoknak is, akik egy zsák plüssmacival, mesekönyvvel vagy felolvasások tartásával teszik jobbá, komfortosabbá betegeik kórházi tartózkodását.
-Nagy örömünkre szolgál, hogy évek óta vannak visszatérő támogatóink, ez azt jelenti, hogy ők elismerik a kórházunk munkáját és érdemesnek tartanak minket a támogatásra. De az ugyanolyan öröm, hogy új arcokat is látok, akik most először segítik intézményünket és reméljük ezt teszik majd a következő években is.

- Példaértékű az összefogás a városban a kórház javára. Az itt összegyűltek közössége sikeres tevékenységet végez, jó célt szolgál támogatásával és a befolyt adományokat sikeresen használja fel az alapítvány a kórházzal való egyeztetés alapján - ezt már dr.- Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mondta az ünnepi alkalmon.

A Gróf Esterházy Kórház Jövőjéért Alapítvány tevékenységéről és idei eredményeiről Szabadi János kuratóriumi elnök tartott tájékoztatót.

Az idei évben 5.357.000 forint érkezett a számlájukra, ebből 1.825.000 forint az adó 1 százalékának felajánlásából származott, a magánszemélyek, vállalkozások, háziorvosok pedig 3.532.000 forinttal segítették az alapítvány működését. Az alapítvány kuratóriuma 2019-ben kilenc alkalommal hozott kedvező döntést a beérkezett kérelmek kapcsán, 980 ezer forintot fordítottak eszközbeszerzésre, 2.650.000 forinttal pedig a dolgozók képzését támogatták.

Szabadi János az alapítvány jövő évi nagy tervéről is szólt a megjelenteknek: a kórház gyermekosztályának teljes felújítását tervezik.
-Az elmúlt években kapott támogatásokból tartalékot képeztünk, így 20 millió forint áll rendelkezésünkre, ez azonban sajnos nem elég a felújításra, melynek előzetes költségbecslése közel 28 millió forintról szól. Ezért azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy lehetőségeikhez képest segítsék alapítványunkat abban, hogy a következő évben az önök támogatásával ezt a célunkat meg tudjuk valósítani.

A hiányzó 8 millió forint már a rendezvényen közel 2 millióval csökkent, hiszen az öt gazdasági társaságot tömörítő Pannónia Cégcsoport 1 millió forintos támogatást ajánlott fel, a Bakonyerdő Zrt. pedig 700 ezer forint felajánlást tett.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya elmondta, jövő évben megvalósuló tervük, a gyermekosztály teljes felújításának gondolata már régen megfogalmazódott a kórház vezetésében, de eddig nem volt rá megfelelő forrás. Néhány évvel ezelőtt a vizesblokkokat korszerűsítették, de az osztály minden helyisége megújításra szorul, hogy komfortosabb, barátságosabb, jobb körülmények között folyjon a gyógyító munka és a kis betegek elhelyezése.

Dr. Bilinszky Zuzsanna, a gyermekosztály vezető főorvosa a felújítás terveiről beszélt. - A régi patináját meg kívánjuk tartani az épületrésznek, de a szeretnénk a padlótól a plafonig mindent megújítani, ez 280 négyzetméter alapterületet jelent. Szeretnénk egy játékszobát kialakítani, emiatt egy kórtermet elveszítünk, viszont a korábbi tejkonyhából és nővérállásból ezt tudjuk pótolni. Új személyzeti mosdót tervezünk, a mostanit pedig a nővérálláshoz kapcsolnánk. Az egyik nagy kórteremben szükség lenne a belmagasság csökkentésére, ehhez álmennyezet kell építeni és szeretnénk a világítást is korszerűsíteni.

Forrás: Pápa-ma.hu Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.