Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Május 11. 15:33, kedd | Belföld

Jövőre jön az új típusú rendszám

Jövőre jön az új típusú rendszám

Jövő májusban lép hatályba a törvény, tehát 2022 tavaszától adják ki az új formátumú rendszámokat.

Jó ideje hallani arról, hogy leváltják a ma használt három betű-három szám kombinációra épülő magyar rendszámokat. A Magyar Autóklub újságjában nemrég megjelent, hogy milyen lehet az új formátum. A hivatalosan egyelőre meg nem erősített terv szerint betűből eggyel több lesz a jövőben és felkerül a magyar címer is a táblákra. Feltételezés szerint a forgalomban jövőre találkozhatunk először az új rendszámtáblákkal - írja a Vezess.hu.

A három betűből, illetve három számból, egy magyar zászlóból és egy nagy H betűből álló kombinációt 1990 nyarán vezették be Magyarországon, ez kapott 2004-ben, az uniós csatlakozáskor kék alapszínt, a hazai trikolór helyét pedig a sárga EU-csillagok vették át. Egy ideje azonban már sejteni lehetett, hogy változásra készül a jogalkotó, hiszen napjainkban az S-sel kezdődő betűkombinációnál tartunk, s már csak a T-s, a V-s és a Z-s sorozat van hátra, ebből kifolyólag lassan elfogynak a jelenleg alkalmazott elv szerint kiosztható azonosítótáblák – hívta fel rá a figyelmet az Autósélet.hu.

Emellett a veterán járművek OT betűjelű rendszámaiból is nagyon kevés kiadható maradt, többek között ezért is indokolt az új változat bevezetése, amely valószínűleg 4 betűből és 3 számból fog állni.

Címkék: rendszám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: