Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 01. 19:08, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Jövőre jön a Downton Abbey írójának új sorozata

Jövőre jön a Downton Abbey írójának új sorozata

Jövőre láthatják a nézők a Downton Abbey írójának The Gilded Age című új tévésorozatát, amely az 1880-as évek New Yorkjában játszódik.

A szériát megrendelő NBC tévécsatorna szerdán erősítette meg, hogy tíz epizódot rendelt Julian Fellowestól.

Az NBC 2012 óta foglalkozik a The Gilded Age előkészítésével, és most úgy tűnik, végre meg is valósítják - emlékeztetett a The Guardian brit napilap.

"A The Gilded Age írásával egy álmom vált valóra. Hosszú ideje érdekel az amerikai történelemnek ez a korszaka, és az NBC most lehetővé tette számomra, hogy bemutassam a modern közönségnek. Nem is lehetnék izgatottabb és lelkesebb" - idézte a brit lap Fellowest.

A New Yorkban játszódó széria a társasági elitről, és főleg azokról a családokról szól majd, amelyeket a városba áramló pénz tett gazdaggá.

Fellowes már tavaly közölte, hogy mindent hajlandó félretenni a sorozat kedvéért. "Színészként nehéz nemet mondanom bármire, és így van ez íróként is. De most rendbe akarom szedni az elkötelezettségeimet, és a The Gilded Age sorozattal - egy új világgal és egy csokor új karakterrel akarok tovább lépni" - mondta akkor.

Azt is elárulta, hogy a dráma a New York-i társaság újgazdagjai és a régi elit olyan családjai között zajlik majd, mint az Astor és a Vanderbilt család, amelyek elutasítják a változásokat.

Példaként Caroline Astort említette, akinek felmenői 17. századi telepesek voltak, és ezért feljogosítva érezte magát arra, hogy meghatározza, ki kerülhet be az elit társaságba. "Felismerte, hogy a New York-i társaságnak bővülnie kell, egymás mellett nem élhet meg két rivális elit. Nagy befolyása volt. Ez az a háttér, amely előtt a The Gilded Age-sorozat játszódik" - magyarázta az író.

A Downton Abbey a nem amerikai tévésorozatok közül a legtöbb, 69 Emmy-jelölést kapta, 15 Emmyt pedig el is nyert. A befejező epizódját 2015-ben Nagy-Britanniában 9,5 millió néző látta.

Címkék: downton abbey, sorozat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.