Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2019. Május 30. 07:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Jövő héten a felső aszfaltréteg is elkészülhet a Korvin utcán

Jövő héten a felső aszfaltréteg is elkészülhet a Korvin utcán

Jelenleg a Korvin és a Bástya utca kereszteződésében zajlik a munka, ahol faltól-falig teljes bontást végeztek. Ha az időjárás engedi, jövő héten elvégzik az aszfaltozást, majd megnyitják az utcát a forgalom számára.

- Ezen a szakaszon az alépítményeket is ki kellett bontani, új útalapot, új útpályát készítettünk, változott a járda nyomvonala is, itt új helyen kellett megépíteni a szegélyeket. A páros oldali járda csaknem teljesen elkészült az Irhás utcáig, az útalapot elkészítettük és ma rákerült a betonréteg is. Most az aknafedelek megemelésén dolgozunk, ezzel előkészülünk az aszfaltozáshoz - tájékoztatott a vezérigazgató. Úgy tervezik, a jövő héten aszfaltoznak, hogy mely napokon, azt az időjárás erősen befolyásolja. Az aszfaltozás során a kereszteződésbe először behúzzák az alsó réteget az Irhás utcáig, aztán pedig a teljes elkészült szakaszra a Fő térig rákerül a felső kopóréteg. Mindez két-három napot vesz majd igénybe.
Mint megtudtuk, ezután a páratlan oldali járda építésével és a parkolók kialakításával folytatják a munkát.

Ezzel kapcsolatban Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője beszélt. Elmondta, a Bástya utca és a Fő tér között kis kockakővel burkolt párhuzamos parkolókat építettek ki, de ezen a szakaszon felfestett parkolók is lesznek.
-Ezeket váltakozva bal és jobb oldalon jelöljük ki, a tervező szerint ez biztosítja, hogy a forgalom átáramlási sebessége alacsony legyen, ne tudjanak a járművek nagy sebességgel végighajtani az utcán, hiszen itt 30 kilométeres sebességkorlátozás van. A Bástya és Irhás utca között további parkolókat létesítünk, ezek merőleges állású parkolók lesznek kis kockakő burkolattal.

A tervek szerint az aszfaltozást követően az utómunkák után megindulhat a forgalom a Bástya utca és a Fő tér között, bár továbbra is munkaterület marad, így csak fokozott óvatossággal lehet majd közlekedni az új úton. A Bástya és Irhás utca között pedig továbbra is teljes lezárás mellett dolgoznak az építők.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 15:11, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a pápai férfi

Cserbenhagyás miatt indult büntetőeljárás egy 60 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. November 11. 13:12, hétfő | Helyi

Bűnmegelőzési előadás időseknek

A helyi önkormányzat által szervezett idősek napi rendezvényen tartott vagyonvédelmi előadást a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója Kemenesszentpéteren.

2019. November 10. 19:25, vasárnap | Helyi

Hármat lőtt, mégsem győzött a Perutz

Mosonmagyaróvárra utazott a pápai csapat az NBIII Nyugati csoportjának 14. fordulójában.

2019. November 10. 08:08, vasárnap | Helyi

Új eszköz került a rendőrautókba

Segítségnyújtást szolgáló, speciális eszközzel látta el a rendészeti feladatokat ellátó szolgálati gépkocsikat a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.