Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 30. 07:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Jövő héten a felső aszfaltréteg is elkészülhet a Korvin utcán

Jövő héten a felső aszfaltréteg is elkészülhet a Korvin utcán

Jelenleg a Korvin és a Bástya utca kereszteződésében zajlik a munka, ahol faltól-falig teljes bontást végeztek. Ha az időjárás engedi, jövő héten elvégzik az aszfaltozást, majd megnyitják az utcát a forgalom számára.

- Ezen a szakaszon az alépítményeket is ki kellett bontani, új útalapot, új útpályát készítettünk, változott a járda nyomvonala is, itt új helyen kellett megépíteni a szegélyeket. A páros oldali járda csaknem teljesen elkészült az Irhás utcáig, az útalapot elkészítettük és ma rákerült a betonréteg is. Most az aknafedelek megemelésén dolgozunk, ezzel előkészülünk az aszfaltozáshoz - tájékoztatott a vezérigazgató. Úgy tervezik, a jövő héten aszfaltoznak, hogy mely napokon, azt az időjárás erősen befolyásolja. Az aszfaltozás során a kereszteződésbe először behúzzák az alsó réteget az Irhás utcáig, aztán pedig a teljes elkészült szakaszra a Fő térig rákerül a felső kopóréteg. Mindez két-három napot vesz majd igénybe.
Mint megtudtuk, ezután a páratlan oldali járda építésével és a parkolók kialakításával folytatják a munkát.

Ezzel kapcsolatban Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője beszélt. Elmondta, a Bástya utca és a Fő tér között kis kockakővel burkolt párhuzamos parkolókat építettek ki, de ezen a szakaszon felfestett parkolók is lesznek.
-Ezeket váltakozva bal és jobb oldalon jelöljük ki, a tervező szerint ez biztosítja, hogy a forgalom átáramlási sebessége alacsony legyen, ne tudjanak a járművek nagy sebességgel végighajtani az utcán, hiszen itt 30 kilométeres sebességkorlátozás van. A Bástya és Irhás utca között további parkolókat létesítünk, ezek merőleges állású parkolók lesznek kis kockakő burkolattal.

A tervek szerint az aszfaltozást követően az utómunkák után megindulhat a forgalom a Bástya utca és a Fő tér között, bár továbbra is munkaterület marad, így csak fokozott óvatossággal lehet majd közlekedni az új úton. A Bástya és Irhás utca között pedig továbbra is teljes lezárás mellett dolgoznak az építők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!