Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Április 05. 12:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jövő hét végén nyílhat meg a forgalom számára a kéttornyúlaki út

Jövő hét végén nyílhat meg a forgalom számára a kéttornyúlaki út

Jelenleg teljes útzár mellett dolgoznak Pápa és Kéttornyúlak között.

Budai László, a Veszprém Megyei Közútkezelő Kht. Fejlesztési és Felújítási Osztályának vezetője elmondta, március 19-én történt meg a munkaterület átadása, amely 5 kilométer útszakasz újjáépítését jelenti, a 83-as út és Dáka között. Jelenleg a remixes munkagép dolgozik, amely a meglévő burkolat ledarálásával képez alapot a rá kerülő két rétegű aszfaltnak. Belterületeken profilmarás után szintén két rétegű aszfaltburkolattal látják el az utat. A felújítás érinti a buszöblök és a vízelvezetés megújítását is. Az osztályvezetőtől megtudtuk, a jelenleg is teljes szélességében lezárt Pápa - Kéttornyúlak közötti szakasz legkorábban jövő héten pénteken nyílhat meg a forgalom számára, de ezt követően is szakaszos, félpályás lezárások várhatók, előreláthatólag június közepéig.

Áldozó Tamás polgármester is megtekintette az útfelújítási munkálatokat. - Kéttornyúlak a város része és akkor, amikor egy országos közúthálózati elem megújul, amely egyébként Kéttornyúlak főutcája, akkor azt mondhatjuk, hogy a város egyik fontos közlekedési infrastruktúrája is újul meg ezzel együtt - mondta a városvezető hozzátéve, a borsosgyőri főutca hasonlóképpen meg fog újulni a közeljövőben, mely felújítást összehangolnak a Borsosgyőrre tervezett forgalomlassító városkapu és gyalogátkelő kialakításával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.