Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 18. 07:32, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Jónak lenni jó! - Több mint 290 millió forint gyűlt össze

Jónak lenni jó! - Több mint 290 millió forint gyűlt össze

Több mint 290 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójában vasárnap a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára.

A Demján Sándor Alapítvány úgy támogatta a kezdeményezést, hogy a beérkező magánfelajánlások összegét annak 50 százalékával megemelte, így minden adományozó támogatása másfélszer annyit ért.

Az OTP Bank az idei és a jövő évre 25-25 millió forintot, a Béres Gyógyszergyár Zrt. 10 millió forintot, a Mol Magyarország 12 millió forintot, a Gyermelyi Zrt. 7 millió forintot ajánlott fel. Egy budapesti cég 40 millió forint értékű könnyűszerkezetes, kulcsrakész ház megtervezését és felépítését vállalta egy nagycsalád számára. A 1350-es adományvonalon mintegy 39 millió forint gyűlt össze - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője vasárnap az MTI-nek.

Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója a Duna televízióban látható műsorban elmondta: a közmédia alapvető célja, hogy felkarolja, majd hagyománnyá nemesítse az olyan programokat, mint amilyen a Jónak lenni jó! is. Kiemelte, hogy a közmédiának olyan feladatokat kell találnia, amelyek a köz érdekét szolgálják, amelyek értéket teremtenek és mutatnak.

Az MTVA hatodik alkalommal rendezte meg a Jónak lenni jó! jótékonysági akciót, amely 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, 2015-ben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot 225 millió forinttal, a Magyar Református Szeretetszolgálatot pedig tavaly mintegy 261 millió forinttal támogatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.