Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 25. 11:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól halad a véradó épületének a megújítása

Jól halad a véradó épületének a megújítása

50%-os készültségi szinten van a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében zajló felújítás - derült ki a ma délelőtti helyszínbejáráson.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a TOP-os projektek közül ez a második, amelynek a kivitelezése ilyen előrehaladott állapotban van és mivel ez egy szociális létesítmény lesz, számukra hangsúlyozottan fontos a beruházás.A Család és Gyermekjóléti Központ és a Fogyatékosok Nappali Intézménye kap majd helyet a megújuló épületben, mely a felújításával a 2019 márciusi határidőnél jóval korábban, már idén ősszel végezhetnek. A városvezető hozzátette, egyeztetnek az épületbe költöző közösségekkel, hiszen szeretnék megmutatni nekik az új otthonukat.

Az önkormányzat bankhitelből kívánja megújítani az épület környezetét, ahol parkolót és zöld területeket fognak kialakítani. Ezzel kapcsolatban még zajlanak az egyeztetések a pénzintézettel.

A felújítást végző cég ügyvezetőjétől megtudtuk, a feburár elsejei munkaterület átadást követően elsőként elvégezték a bontási munkálatokat, majd az új víz és csatornarendszert építették ki. Megépítették az új válaszfalakat, jelenleg a tető szigetelése és a nyílászárók cseréje zajlik, az épület előtt pedig a lift aknáját ássák ki, régészeti megfigyelés mellett. Az épület felújítása nagyjából 50%-os készültségi fokon áll - mondta el az ügyvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék