Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2018. Április 25. 11:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól halad a véradó épületének a megújítása

Jól halad a véradó épületének a megújítása

50%-os készültségi szinten van a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében zajló felújítás - derült ki a ma délelőtti helyszínbejáráson.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a TOP-os projektek közül ez a második, amelynek a kivitelezése ilyen előrehaladott állapotban van és mivel ez egy szociális létesítmény lesz, számukra hangsúlyozottan fontos a beruházás.A Család és Gyermekjóléti Központ és a Fogyatékosok Nappali Intézménye kap majd helyet a megújuló épületben, mely a felújításával a 2019 márciusi határidőnél jóval korábban, már idén ősszel végezhetnek. A városvezető hozzátette, egyeztetnek az épületbe költöző közösségekkel, hiszen szeretnék megmutatni nekik az új otthonukat.

Az önkormányzat bankhitelből kívánja megújítani az épület környezetét, ahol parkolót és zöld területeket fognak kialakítani. Ezzel kapcsolatban még zajlanak az egyeztetések a pénzintézettel.

A felújítást végző cég ügyvezetőjétől megtudtuk, a feburár elsejei munkaterület átadást követően elsőként elvégezték a bontási munkálatokat, majd az új víz és csatornarendszert építették ki. Megépítették az új válaszfalakat, jelenleg a tető szigetelése és a nyílászárók cseréje zajlik, az épület előtt pedig a lift aknáját ássák ki, régészeti megfigyelés mellett. Az épület felújítása nagyjából 50%-os készültségi fokon áll - mondta el az ügyvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 10:58, péntek | Helyi

A biztonságos karácsonyért

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai vagyonvédelmi tanácsokkal várták több helyi nagyáruház vásárlóit.

2019. December 12. 15:13, csütörtök | Helyi

Egészen parádés a SAC tetrisz fotója

Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability - SAC) az MH Pápa Bázisrepülőtéren készített fotójával csatlakozott a tetrisz kihíváshoz.

2019. December 12. 11:53, csütörtök | Helyi

Csőtörés – Egészen a víztoronyig kicserélik a problémás csövet a Vásár utcában

Három év alatt háromszor tört el ugyanaz a főnyomócső a Vásár utcában, a Vízmű úgy döntött, hogy a Török Bálint utcai körforgalomtól egészen a víztoronyig kicserélik a csövet.

2019. December 11. 22:05, szerda | Helyi

Csőtörés miatt hömpölygött a víz a Vásár utcán

Olvasónk videóján jól látható, hogy jelentős mennyiségű víz ömlött ki. A város több pontjáról jelezték olvasóink, hogy lecsökkent náluk a víznyomás.