Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2018. Április 25. 11:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól halad a véradó épületének a megújítása

Jól halad a véradó épületének a megújítása

50%-os készültségi szinten van a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében zajló felújítás - derült ki a ma délelőtti helyszínbejáráson.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a TOP-os projektek közül ez a második, amelynek a kivitelezése ilyen előrehaladott állapotban van és mivel ez egy szociális létesítmény lesz, számukra hangsúlyozottan fontos a beruházás.A Család és Gyermekjóléti Központ és a Fogyatékosok Nappali Intézménye kap majd helyet a megújuló épületben, mely a felújításával a 2019 márciusi határidőnél jóval korábban, már idén ősszel végezhetnek. A városvezető hozzátette, egyeztetnek az épületbe költöző közösségekkel, hiszen szeretnék megmutatni nekik az új otthonukat.

Az önkormányzat bankhitelből kívánja megújítani az épület környezetét, ahol parkolót és zöld területeket fognak kialakítani. Ezzel kapcsolatban még zajlanak az egyeztetések a pénzintézettel.

A felújítást végző cég ügyvezetőjétől megtudtuk, a feburár elsejei munkaterület átadást követően elsőként elvégezték a bontási munkálatokat, majd az új víz és csatornarendszert építették ki. Megépítették az új válaszfalakat, jelenleg a tető szigetelése és a nyílászárók cseréje zajlik, az épület előtt pedig a lift aknáját ássák ki, régészeti megfigyelés mellett. Az épület felújítása nagyjából 50%-os készültségi fokon áll - mondta el az ügyvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 11:29, kedd | Helyi

Rendőrkézen az ittas sofőr

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Július 06. 17:09, hétfő | Helyi

Rámpát készítettek a vasúti aluljáró lépcsőihez

Régi igénye volt a környékbelieknek és az utasoknak egy rámpa, hiszen sokan járnak arra kerékpárral, babakocsival, vagy kerekes bőrönddel.

2020. Július 06. 17:02, hétfő | Helyi

Tyúkokat lopott az egyik pápai ház udvaráról

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű 60 éves férfival szemben, aki 2020 májusában az egyik pápai családi ház udvarából tyúkokat lopott.

2020. Július 04. 22:18, szombat | Helyi

Szívemhez szorítom – Beck Zoli volt a vendég

A 30Y zenekar frontembere volt a Szívemhez szorítom rendezvénysorozat összejövetelének vendége, a Pannonia Reformata Múzeum udvarán.