Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2018. Július 25. 13:59, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól halad a Huszár Óvoda felújítása

Jól halad a Huszár Óvoda felújítása

Közel negyven millió forintból épülnek újjá az óvoda belső terei, melynek során többek között öltözőket bővítenek, kialakítanak egy új csoportszobát és irodákat, valamint kicserélik a nyílászárókat.

Az épületben közel egy hónapja zajlik a munka. Ez idő alatt a szakemberek végeztek a falbontásokkal, a korábban sok gondot okozó szennyvízhálózat cseréjével, zajlik a parkettázás, a válaszfalak elkészítése, a festés előkészítése és a világítás korszerüsítése. A felújítási munkálatok során derült ki, hogy a tetőablakokat is ki kell cserélni, erre az önkormányzat biztosítja a plusz forrást - tudtuk meg Csákvári Judittól, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetőjétől.

A felújításnak köszönhetően nagyobb terek alakulnak ki az intézményben, korábbi raktározási célokra használt termekből pedig egy új csoportszoba készül,így szeptembertől hét csoportot indul majd a Huszár oviban.

A mai napon Áldozó Tamás polgármester is megtekintette a felújítási munkálatokat. A városvezető felidézte, a korábbi európai uniós ciklusban három pápai óvoda, a Csókai, a Tókerti és az Erzsébetvárosi újulhatott meg. A további hét intézmény legtöbbje szintén felújításra, korszerüsítésre szorul - mondta el a polgármester hozzátéve, korábban kevés lehetősége volt az önkormányzatnak ezen munkálatok elvégzésére. A Csókai Óvoda fenntartóváltását követően nagyságrendileg tízmilliós keret szabadult fel, amelyet az önkormányzat nem vont el az óvodáktól, sőt, továbbiakat rendelt felújítási célokra, illetve pályázati forrásokat is igénybe vett. Mindezzel együtt idén több mint 50 millió forintot fordítanak óvodák felújítására, de a következő években is lehet számítani, elsősorban megtakarítást eredményező beruházásokra - mondta el Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 10:58, péntek | Helyi

A biztonságos karácsonyért

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai vagyonvédelmi tanácsokkal várták több helyi nagyáruház vásárlóit.

2019. December 12. 15:13, csütörtök | Helyi

Egészen parádés a SAC tetrisz fotója

Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability - SAC) az MH Pápa Bázisrepülőtéren készített fotójával csatlakozott a tetrisz kihíváshoz.

2019. December 12. 11:53, csütörtök | Helyi

Csőtörés – Egészen a víztoronyig kicserélik a problémás csövet a Vásár utcában

Három év alatt háromszor tört el ugyanaz a főnyomócső a Vásár utcában, a Vízmű úgy döntött, hogy a Török Bálint utcai körforgalomtól egészen a víztoronyig kicserélik a csövet.

2019. December 11. 22:05, szerda | Helyi

Csőtörés miatt hömpölygött a víz a Vásár utcán

Olvasónk videóján jól látható, hogy jelentős mennyiségű víz ömlött ki. A város több pontjáról jelezték olvasóink, hogy lecsökkent náluk a víznyomás.