Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 13. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Johnson: sem az újbóli teljes zárlat, sem a vírus szabadjára engedése nem járható út

Johnson: sem az újbóli teljes zárlat, sem a vírus szabadjára engedése nem járható út

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint nem lehet ismét a tavaszihoz hasonló módon teljes zárlat alá helyezni a brit gazdaságot, de a koronavírus-járvány kórokozójának szabadjára engedése sem járható út.

Johnson hétfő délután a londoni alsóházban felszólalva elmondta, hogy szerdától háromfokozatú készültségi rendszer lép életbe Angliában.

Az alapszint a közepes készültségi fokozat, és az e kategóriába sorolt térségekben a jelenlegi intézkedések maradnak továbbra is érvényben.

A következő, magas készültségi szint elrendelése esetén az érintett országrészekben tilos lesz nem egy háztartásban élő emberek együttléte zárt terekben, köztük magánlakásokban is, de szabadtéren érvényben marad a jelenlegi szabály, amelynek alapján legfeljebb hat, nem egy fedél alatt élő ember tartózkodhat egyszerre egymás társaságában.

A nagyon magas készültségi szint a magas fokozat korlátozó előírásai mellett a pubok és a bárok bezárását is jelenti az érintett térségekben.

Johnson közölte, hogy Liverpoolban és környékén a kormány a nagyon magas készültségi szintet rendeli el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.