Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jöhet a családi csődvédelem

Jöhet a családi csődvédelem

A kormányhivatalokban lehet majd kérni a családi csődvédelmet. Akik részt vesznek az eljárásban, azoknak egy csődbiztos határozza meg, mire költhetnek. Cserébe elengedhetik akár a tartozások felét is - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. A családi csődvédelmet 10 másik európai országban már sikerrel alkalmazzák. A kormány szerdán tárgyalja a javaslatot.

A KDNP javaslata szerint azok a családok léphetnének be önként a csődvédelmi programba, akiknek legfeljebb 10 fennálló hitele van, a tartozásuk több mint 200 ezer forint, de kevesebb mint 40 millió. A segítséget a tervek szerint a kormányhivatalokban lehet majd kérni. A csődvédelmi időszakot öt-hat évben állapítanák meg. Ennyi idő alatt kell minden tartozást rendezni.

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke a Híradónak azt mondta: azokon akarnak segíteni, akik önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe. Ha valaki nem vallja be valós jövedelmét vagy nem fogadja meg a csődbiztos utasítását, azonnal kikerül a védelem alól.

„Bizonyos részét a jövedelmének önmagára (étkezésre, lakhatásra, ruházkodásra) költi, de nagyobb értékű kiadásai csak a pénzügyi tanácsadónak az egyetértése mellett történhetnek, és nem szegheti meg ezt a több éves pénzügyi tervet, amennyiben megszegi, eltitkolja a vagyonát, abban a pillanatban ez a védelem, ez a moratórium megszűnik” – mondta Rétvári Bence.

A KDNP tervezetéről szerdán tárgyal a kormány. A családi csődvédelmet a FIDESZ is támogatja. Rogán Antal frakcióvezető az Inforádióban azt mondta: ez az adósrabszolgaságból való kivezetés folyamatának utolsó lépcsője. Ha a tervezetet a kormány támogatja és az Országgyűlés is elfogadja, akkor leghamarabb egy év múlva léphet életbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár