Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Január 06. 13:52, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) - Pápai Rk.

Jogsi nélkül, ittasan hajtott ki a rendőrök elé, szabálytalanul

Jogsi nélkül, ittasan hajtott ki a rendőrök elé, szabálytalanul

És ha ez még nem lenne elég, a 19 éves fiú által vezetett kocsin rendszám se volt, meg persze biztosítás sem.

A rendelkezésre álló adatok szerint Egyházaskesző külterületén 2016. augusztus 28-án hajnalban intézkedtek a helyi körzeti megbízottak egy hatósági jelzés nélküli gépkocsi sofőrjével szemben, aki az „elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva a rendőrautó elé hajtott. Az egyenruhások igazoltatták a Pápa környéki településen élő 19 éves fiút, aki nem rendelkezett a személygépkocsi vezetésére jogosító engedéllyel, valamint a tulajdonát képező hatósági engedély és jelzés nélküli gépkocsira kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást sem kötött. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a körzeti megbízottak mintavétel céljából előállították a Pápai Rendőrkapitányságra.
A fiatal ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást a napokban bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Pápai Rendőrkapitányság az illetékes ügyészséghez, míg az engedély nélküli vezetés és egyéb szabálysértések ügyében a Pápai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya folytatta le ellene az eljárást.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék