Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Augusztus 15. 13:48, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Zebrát és játszóteret Borsosgyőrre

Jobbik: Zebrát és játszóteret Borsosgyőrre

Töreki Milán és Süle Zsolt jobbikos politikusok Pápa egyes településrészeinek infrastrukturális hiányosságaira hívták fel a figyelmet ma délelőtti sajtótájékoztatójukon.

Töreki Milán szerint komoly biztonsági kockázat, hogy Borsosgyőrön a meglehetősen nagy forgalom ellenére egyetlen gyalogátkelőhely sincs. - A helyiek állítása szerint idős embereknek sokszor 5-10, vagy akár 15 percet is kell várniuk, hogy át merjenek menni az úton. Nem beszélve a sokszor figyelmetlen kisgyermekekről. Szeretném bejelenteni, hogy a több mint 20 éves tehetetlenség után szervezetünk fontolóra veszi, hogy helyben aláírásgyűjtésbe kezdjen, a közlekedésbiztonsági probléma mielőbbi megoldásának érdekében.

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának helyi elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy Borsosgyőrőn nincs megfelelő játszótér sem. - Dicséretes, ám egyben felháborító, hogy néhány helyi család összedobta a pénzt és kialakított egy játszóteret a közösség számára, miközben a város 2,5 milliárd forintból egy több sebből vérző, stílusában nem megfelelő kőteret épített, ahol még egy nyilvános wc-re sem futotta - tette hozzá Töreki Milán, aki szót emelt a Pápát Kéttornyúlakkal összekötő kerékpárút építéséért is.

Süle Zsolt önkormányzati képviselő pártja várospolitikai terveivel egészítette ki az elmondottakat. - Olyan várospolitikát kell folytatni, amely minden tisztességes embert, aki Pápán él, egyformán fontosnak tart. Attól függetlenül, hogy ki hol, melyik városrészben lakik. Ne csak a látványprojektekre költsünk számolatlan pénzt, hanem az emberek mindennapi életét próbáljuk segíteni. A város minden pontján olyan feltételeket kell teremteni, hogy az lakható, rendezett, biztonságos legyen a pápaiak számára. Mert csak így lesz a lakóhelyünk az otthonunk is - fogalmazott Süle Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.