Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 04. 15:51, péntek | Helyi

Jobbik: Provokáció a húsgyári szakszervezeti vezető eltávolítása

Jobbik: Provokáció a húsgyári szakszervezeti vezető eltávolítása

Orbán Imre, a Jobbik helyi elnöke szerint súlyos provokáció, hogy a Pápai Hús 1913 Kft. vezetősége eltávolította a gyárból a Húsipari Dolgozók Szakszervezete pápai alapszervezetének elnökét, Harkai Attilát.

A politikus elmondta, Harkai Attila nem csupán a HDSZ pápai szervezetének, hanem az üzemi tanácsnak is elnöke, a felügyelőbizottságnak is tagja volt. Szerinte Uzsoky András ügyvezető igazgató súlyos hibát követett el ezen lépésével.

Orbán Imre bírálta a húsgyár menedzsmentje által készített reorganizációs tervet is. - A Pápai Hús 1913 Kft. 1,6 milliárd forintot kapott munkahelymegőrző támogatás címén a kormányzattól az önkormányzaton keresztül. Uzsoky úr regnálása óta semmi nem valósult meg a munkahelyek megőrzéséből, ellenkezőleg, több száz embert bocsátottak el a húsüzemből. Úgy gondoljuk, hogy a munkahelyek megőrzésére kapott pénzt nem megfelelően használták fel. Az a reorganizációs terv, melyet a húsüzem megmentésére dolgoztak ki Uzsokyék, alkalmatlan a munkahelyek megőrzésére. A reorganizációs terv nem szól másról mint a leépítésről, a vagyonelemek eladásáról és a kiszervezésről. Amennyiben az Uzsoky-féle reorganizációs terv megvalósításra kerül, félő, hogy meg fog szűnni a húsüzemben a vágás, a beszállítók és sertéstartók nem fogják megkapni jogos járandóságukat - fogalmazott a párt helyi vezetője mai sajtótájékoztatóján.

Címkék: jobbik, pápai hús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.