Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Január 25. 09:23, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Matematikát oktatni úgy célszerű, ha tisztában vagyunk a számokkal

Jobbik: Matematikát oktatni úgy célszerű, ha tisztában vagyunk a számokkal

Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője reagált így arra, hogy az MSZP és a Pápa-holnap.hu érettségi felkészítőt indított középiskolásoknak magyar nyelv és irodalom, történelem és matematika tantárgyakból.

- Aki matematikából korrepetálást vállal, az kell hogy ismerje legalább a legalapvetőbb matematikai ismereteket. Ha megnézzük az MSZP eddigi kormányzati ciklusait, akkor úgy tűnik, hogy ezeket az alapvető ismereteket elfelejtették - vont párhuzamot Ferenczi Gábor. A képviselő felidézte: azok, akik most a Fideszt - egyébként jogosan - azzal támadják, hogy 25-ről 27%-ra emelte az Áfát, 2006-ban 15-ről 20%-ra, 2009-ben pedig 20-ról 25%-ra emelték ugyanezt az adónemet.

A politikus hosszan sorolta az MSZP kormányok megszorító intézkedéseit az Szja és a jövedéki adó emelésektől kezdve a vállalkozások társasági adójának emelésén át a 13. havi nyugdíj megszüntetéséig. - Úgy véljük, hogy ha valaki tisztában van a számokkal, akkor kicsit nagyobb alázatot kellene mutatnia a választópolgárok felé, nem pedig azzal kampányolni, hogy korrepetálást vállal. A Jobbik egyébként is azt vallja, hogy a politikának ki kell vonulnia egyszer s mindenkorra az oktatásból - fogalmazott Ferenczi Gábor.

Hozzátette: Aki magyar nyelv és irodalommal és történelemmel foglalkozik, annak először magyarságtudatból kell fejlődnie. Az MSZP és csatlós részei ebből is elégtelenre vizsgáztak az elmúlt években.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 18:07, péntek | Helyi

Parkolás, utak karbantartása, városüzemeltetés – Bemutatta első programcsomagját Grőber Attila

A polgármesterjelölt elmondta, teljesen világos és megvalósítható programjuk van, amely a 2024 és 2029 közötti évekre vonatkozik, szakértők bevonásával készült el.

2024. Május 10. 13:02, péntek | Helyi

Adománydobozok a belvárosi üzletekben

35 belvárosi üzlet csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében adománydobozokat helyeznek ki a boltok pénztárai mellé. A befolyt összegekkel a sérült gyermekeket támogatják.

2024. Május 09. 22:15, csütörtök | Helyi

Ilyen volt a Tankcsapda koncertje a Pápai Expo és Agrárpikniken! - Kép- és Videógaléria

A rendezvény nulladik napján a pápai ÉDÁSZ AC/DC Tribute Band, majd pedig a Tankcsapda lépett fel.

2024. Május 09. 13:35, csütörtök | Helyi

Marton Sándor a Mi Hazánk Mozgalom támogatásával indul el a választáson

Öt évvel ezelőtt független jelöltként indult el a polgármesteri tisztségért, 5,53 %-át kapta meg a szavazatoknak.