Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Július 19. 09:16, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Felháborító, hogy offshore háttérű cég veszi meg a Pápai Húst

Jobbik: Felháborító, hogy offshore háttérű cég veszi meg a Pápai Húst

A pápai húsgyár kijátszásával újabb lépést tett a Fidesz az élelmiszer-önrendelkezésünk végleges megfojtása felé - véli a Jobbik.

Előzmények

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborítónak tartja, hogy a pápai önkormányzat – az elmúlt évek pénzügyi mentőcsomagjai ellenére – a Pápai Hús Kft.-t egy offshore hátterű cég kezébe adhatja (A Pápai Hús csoport vagyonelemei felszámolási eljárás keretén belül kerülhetnek a Tano Commerce Kft. tulajdonába. A felszámolási eljárásban nem a pápai önkormányzat az eladó fél - a szerk.). Hiába a milliárdos nagyságú állami segítség, a fideszes pápai városvezetés felelőtlen viselkedésének is köszönhetően a húsgyár egy olyan külföldi személy kezébe kerülhet, akinek magyarországi érdekeltségei egy olyan cégcsoporthoz köthetőek, melyek székhelye az offshore-paradicsom Brit Virgin-szigeteken található. Érdekes, hogy az ajánlatot tevő Tano Commerce Kft. annak a Primebase Group Limited nevű társaság tulajdonában van, mely a tajvani magyar kereskedőházat menedzseli. Felháborító az is, hogy ennek a partneri szerződésnek a részleteit a nyilvánosság elől teljesen elzárva kezelik, és csupán annyit tudni ennek költségeiről, hogy a „negyedéves díj a negyedéves tervben meghatározott összegben” kerül teljesítésre - írja a párt közleményében.

Bizonyos kérdések így jogosan merülhetnek fel. Baráti vagy üzleti szívességből juttatja külföldi kézre a magyar kormány és a pápai önkormányzat az egyik legrégebbi húsüzemünket? Az ajánlattevő cég tulajdonosa, Liu Chi-Jen vásárolt-e letelepedési kötvényeket? Mekkora összegben állapodott meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház a Primebase Group Limiteddel a tajvani magyar kereskedőház létrehozásáról és működtetéséről?

Ezen kérdésekre várjuk az azonnali válaszokat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől! Követeljük a kormánytól, hogy a jövendőbeli vevőtől – legyen az bárki – kérjen garanciát arra, hogy nem csak 2018. december 31-ig tartja fent a jelenlegi 650 munkahelyet, hanem hosszú távon szeretné működtetni a gyárat - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Címkék: jobbik, pápai hús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.