Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 01. 21:25, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Egy tanulmány szerint minden munkahely megmenthető a Pápai Húsnál

Jobbik: Egy tanulmány szerint minden munkahely megmenthető a Pápai Húsnál

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő és Orbán Imre helyi jobbikos politikus sajtótájékoztatón beszéltek a Pápai Hús 1913 Kft. helyzetéről.

Ferenczi Gábor egy írásbani kérdést nyújtott be az agrártárcához a Pápai Hús 1913 Kft-nél kialakult helyzettel kapcsolatban. - Mi az Önök célja, tönkretenni a Pápa környéki sertéstenyésztőket, vagy kifizetik-e azonnali hatállyal a beszállítók felé felhalmozott tartozásokat? - tettem fel a konkrét kérdést a dr. Fazekas Sándor miniszter úrnak. A válaszban a minisztérium áthárította a felelősséget, mondván az államnak nincs semmilyen részesedése a Pápai Hús 1913 Kft-ben. A képviselő véleménye szerint elfogadhatatlan a válasz, mivel több száz ember megélhetéséről van szó, akik nem tudják hónapokig nélkülözni az állatokért járó pénzt. Ha nem kapják meg jussukat, tönkre fognak menni. - Amennyiben a Fidesz-KDNP kormány valóban a nemzeti ügyek kormánya lenne, akkor kötelessége lenne ebben a helyzetben azonnali inzézkedéseket eszközölni - mondta.

Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke a témával kapcsolatban egy tanulmányt ismeretett, melynek szerzője Bocskay József logisztikai vezető és a Magyar Hajdúk Szövetségének elnökhelyettese. Az általa kidolgozott mentőcsomagot átadták az önkormányzatnak, illetve a gyár menedzsmentjének. A tanulmány szerint minden munkahely megmenthető lenne a Pápai Hús 1913 Kft-nél. - Új, olcsóbb termelés, piaci és tulajdonosi rendszer kialakítására van szükség. A termelést ismét a teljes kapacitás 90-95%-árara kell növelni úgy, hogy országos értékesítési láncot felépítve, az új export területeket bevonva lépünk tovább. Egy új folyamatszemléletű, komplex és teljesen új EU normarendszernek is megfelelő szociális alapú, holding jellemzőkkel bíró szövetkezeti rendszert kell kialakítani. A folyamat szigorú, gyors és hatékony megvalósításával minden munkahely megmenthető a gyárban - ismertette Orbán Imre a tanulmány tartalmát. A politikus elmondta, ezzel kapcsolatban várják az önkormányzat mielőbbi nyilatkozatát.

Címkék: jobbik, pápai hús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.