Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 04. 13:44, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: A polgármester álljon ki a nyilvánosság elé a vonatszámcsökkenés okán

Jobbik: A polgármester álljon ki a nyilvánosság elé a vonatszámcsökkenés okán

Orbán Imre, a Jobbik Pápai Alapszervezetének elnöke az aznapi első csornai vonat érkezésére hívta össze a sajtó képviselőit a pápai Vasútállomásra szerdán délelőtt 10 órára.

A politikus lehetetlen időpontnak nevezte, hogy az első vonat 10 órakor ér Pápára Csornáról. – Munkába, iskolába, egészségügyi intézménybe járni nem lehet ezzel a vonattal, a 15 órakor utolsóként Csornára indulóval pedig se kulturális, se sporteseményre nem lehet járni – mondta. Orbán Imre azt a költői kérdést tette fel, hogy amikor létrejönnek a járási központok és a vidéki embereknek Pápára kell majd járni ügyeket intézni, akkor ezt hogyan fogják megoldani tömegközlekedés híján. A politikus szerint a mostani átszervezésekkel még csak alternatívát sem biztosítanak, mivel a Volán sem váltja ki a megszüntetendő járatokat.

Orbán Imre felszólította Pápa, Csorna, Ajka, Várpalota és Veszprém polgármestereit, hogy amennyiben a szaktárca egyeztetett velük a kérdésben, álljanak ki a nyilvánosság elé és mondják el, mi volt a válaszuk az egyeztetés során. A Jobbik pápai elnöke ugyancsak megszólította Rabi Istvánt, a Pápai Polgári Kör elnökét, hogy a vasúti menetrend megkurtításával kapcsolatban álljon ki a közvélemény elé, és mondja el a véleményét, csakúgy mint ahogy azt – nagyon helyesen – meg is tette a Gyurcsány-kormány vonalbezárásai idején.

Orbán Imre szerint egyébként a Völler Pál közlekedésért felelős államtitkár által emlegetett 12 milliárd forint - melyet a menetrend megkurtításával spórolnának meg – sem állja meg a helyét. – Nem nehéz megállapítani, hogy a mellékvonalakról elmaradó utasok java része a fővonalakról is el fog maradni, mivel más közlekedési eszközt fog választani. A politikus szerint a kormány ezen intézkedéseivel bebizonyította, hogy a Gyurcsány-kormányhoz hasonló alapelven működik, ami a következetlen, az emberi alapértékeket semmibe vevő, pénzközpontú politikát jelenti.

Országosan áprilistól naponta várhatóan 414 vonattal kevesebb közlekedik majd. Idén ezzel 12 milliárd forintot spórolhat az állam, a fejlesztési tárca szerint főleg ott lenne kevesebb a vonat, ahová máshogy, például busszal is el lehet jutni.
A Csorna-Pápa vonalon a Gyurcsány-kormány 2007-ben szüntette meg a vasúti személyszállítást. A rábaközi emberek koszorúval és gyászszalaggal búcsúztak a vonatoktól. Három évvel később –az új kormány intézkedése nyomán - 2010 nyarán újraindult a forgalom. Az áprilisi menetrend-változással 18 vonattal kevesebbet rendelne meg a MÁV-tól az állam a Csorna-Pápa vonalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.