Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 22. 15:42, kedd | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: A kormány halálra ítéli a cukorbetegeket?

Jobbik: A kormány halálra ítéli a cukorbetegeket?

A kormány július 1-jén életbe lépő rendelete értelmében elvehető a korszerűbb és a beteg számára olcsóbb kezelés azoktól a cukorbetegektől, akik nem tudják tartani az előírt diétát. A Jobbik tiltakozik.

Orbán Imre, a Jobbik pápai alapszervezetének elnöke kedd délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, a kormány azt tervezi, hogy három havonta mérni fogják a diabéteszes betegek szénhidrátfogyasztását. Aki ugyanazon naptári évben kétszer is rossz értéket produkál, az nem kaphatja tovább a korszerűbb analóg inzulint, helyette humán inzulin kezelésre számíthat, mely egy 20 éves eljárás – mondta a politikus. – Tudjuk, hogy egyes statisztikák szerint a cukorbetegek mintegy egyharmada képes betartani a szigorú életvitelt, ez azonban csak kis részben köszönhető a fegyelmezetlenségnek. A jobbikos politikus szerint az az étrend, mellyel kordában lehetne tartani a betegek vércukorszintjét rendkívül drága, sokak számára megfizethetetlen. Az ő állapotuk a humán inzulinra való átállással csak romlana, mely komoly egészségkárosodással járhat,. Ezért Orbán Imre szerint ezzel a rendelettel a kormány halálra ítélné a cukorbetegeket.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprém megyei szervezetei, valamint a Devecser és Somló környéki Települések Cukorbeteg Egyesülete megteremti a lehetőségét annak, hogy a nyár folyamán az egyesület szakmai tapasztalatait felhasználva, a megye településein ingyenes szűrővizsgálatot és szakelőadást tartsanak – jelentette be Orbán Imre.

Egészséges gyermekétkeztetést!

A tájékoztató másik témájában Orbán Imre - szintén az egészség témakörén belül – a gyerekétkeztetéssel foglalkozott. Mint mondta, radikális változásra van szükség ezen a területen. A jobbikos politikus elmondta, a hazánkban forgalmazott ételek fele nem felel meg az előírásoknak, egyes esetekben például nyolcszoros sótartalmat mértek. Orbán Imre szerint a probléma hatványozottan jelentkezik a gyermekétkeztetésben, mivel az iskolai étrendet gyakran nem szakember állítja össze. – Az iskolai büfékben is szinte kizárólag egészségtelen ételeket kínálnak, gyümölcsöket egyáltalán nem.

A Jobbik megoldási javaslattal állt elő, melyet étkezési és dietetikus szakemberekkel közösen dolgozott ki. – A javaslatban szerepel a büfék és automaták betiltása, a kényelmi termékek (levesporok, leveskockák) fokozatos kivezetése és a cukor helyett méz alkalmazása. Fontos továbbá, hogy a gyermekeknek tudatos életvezetési oktatást tartsunk, valamint fejlesszük ízlésvilágukat – fogalmazott Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke, aki szerint Oroszország jó példával jár elő. Ott ugyanis 7 hónapos határidőt adtak az egyik gyorsétterem láncnak, hogy elhagyja az országot. – Vajon a magyar kormány mikor ébred fel és mikor akarja a gondokat megoldani, hiszen az egészséges, életerős társadalom felnevelése a társadalom egészének érdeke – zárta gondolatai Orbán Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.